Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/11/2023
Status:
Open
Apply before:
06/12/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Of het nu gaat om de software voor de politiehelikopters, applicaties voor slimme recherche toepassingen of systemen voor de salarisverwerking: bijna alle IT-oplossingen van de politie worden door onze eigen DevOps-teams ontwikkeld. De tooling en CI/CD pipelines die zij hiervoor gebruiken, zijn dan ook maatwerk. Jij als clustermanager ontwikkeltooling speelt een belangrijke rol bij de levering daarvan.

 

Wat ga je doen?

Het Cluster Ontwikkeltooling ontwikkelt en levert samen met vijf teams de ontwikkeltooling (onder andere Jira en Confluence) en referentie CI/CD pipelines, die door 120 DevOps-teams worden gebruikt. Het is aan jou om te zorgen dat we die tooling volgens de afspraken leveren. Oftewel: dat deze voldoet aan de wensen en eisen van de DevOps-teams, maar ook aan de contractafspraken en servicelevel-agreements als het gaat om financiën en uren. Met jouw inzet stel jij onze softwareontwikkelaars in staat om op een moderne en efficiënte wijze waarde te creëren voor de collega’s op straat.

 

Je vervult een spilfunctie. Enerzijds ben je in staat om met jouw aansturend vermogen de dertig collega’s in je cluster te laten floreren. Je zet mensen in hun kracht en weet zo mensgericht en effectief sturing te geven aan het Cluster Ontwikkeltooling. Anderzijds ben je het aanspreekpunt voor jouw stakeholders, zoals de afnemers/de klant (DevOps-teams) en de CTO voor het budget en security eisen. Ook vorm je samen met de product owner en architect van het cluster een visie voor de komende vijf jaar. Daarbij treed je met leveranciers in contact over onze wensen en verwachtingen voor de komende periode.

 

Je hebt een Agile mindset waarbij je continu streeft naar een betere samenwerking met collega’s en een steeds verbeterende dienstverlening. Je belt liever dan dat je mailt en hebt oog voor je (interne) netwerk, zodat je gemakkelijk de verschillende afdelingen kunt benaderen als er iets speelt.

 

Waar ga je werken?

Binnen de Dienst ICT van de nationale politie is het Productiehuis (1200 fte) verantwoordelijk voor softwareontwikkeling en -beheer. Het Productiehuis bestaat uit zeven productielijnen. Productielijn Handhaving maakt software voor de uniformdienst en Opsporing voor de recherche en FO. Verder zijn er de productielijnen Bedrijfsvoering, Business Intelligence, Verkeer & Sensing, Vreemdelingen Identiteit en Biometrie (VIB) en Generieke Enablers.

 

Jij komt te werken bij Productielijn Generieke Enablers. Wij maken technisch hoogstaande bouwblokken die door alle DevOps-teams worden gebruikt. Denk hierbij aan een API Gateway, Unified Log, een Multimedia voorziening en gestandaardiseerde CI/CD pipelines. Door ons werk gaat de politie technisch gezien met de tijd mee en daar zijn we trots op. Als jouw hart ook sneller gaat kloppen van techniek en je wilt bijdragen aan een toekomstbestendige politieorganisatie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

 

Wie ben jij?

Je bent een IT'er die zich betrokken voelt bij goede dienstverlening en altijd kansen ziet om te blijven verbeteren. Je wordt gedreven door het creëren van klantwaarde. Je snapt het belang van het opstellen van een goede roadmap en hebt daar ook ervaring in. Met jouw sterke cognitieve vaardigheden kun jij, natuurlijk niet de toekomst in kijken, maar vooruit kijken gaat je goed af. Je bent een verbinder en ziet kansen. Mensen gaan graag voor je aan de slag en jij stelt hen in staat om ook zelf met een proactieve mindset aan het werk te gaan. Agile werken zit in je bloed en je voelt je thuis in een grote, complexe en dynamische organisatie zoals de onze!

 

Verder heb je:

  • eenhbo-diploma (bachelor), bij voorkeur in de richting ICT;
  • kennis van en ervaring met ontwikkel- en beheertooling zoals Jira en Confluence;
  • kennis van en ervaring met CI/CD pipelines en daarbij behorende tooling zoals Jenkins;
  • kennis van en ervaring met Agile werken.

Wat wij bieden

Jouw officiële standplaats is Van Deventerlaan 50 in Utrecht. Een deel van jouw teamleden werkt vanuit ons kantoor Hanzelaan 150 in Zwolle, dus hier zul je ook regelmatig te vinden. Wij hanteren op dit moment een hybride beleid waarbij wij 50-50 thuis werken en op kantoor. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Meer of minder werken is in overleg mogelijk.

 

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.505,- en maximaal € 6.369,-  (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure;
  • Zonder IT-ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op https://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.