Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
25/05/2023
Status:
Open
Apply before:
04/06/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan correcte toepassing van de compliance wet- en regelgeving. Zie jij het voor je? Word Compliance Advisor bij TNO in Den Haag.

 

Over deze vacature

TNO is een inspirerende organisatie. Wij verbinden mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. TNO is bij de wet opgericht en heeft zowel een publieke als private dimensie. Haar hoog opgeleide onderzoekers werken op veel verschillende terreinen (o.a. energietransitie, leefstijl, de circulaire economie, mobiliteit en logistiek, defensie en veiligheid) en met een heel divers palet aan internationale klanten en partners. Daarmee kom je voor compliance vraagstukken te staan die vaak uniek zijn en die ver buiten de grenzen van Nederland reiken. Adviseren over deze compliance vraagstukken als onderdeel van een gedreven team. Zie jij het voor je?

 

Wat ga je doen?

Als Compliance Advisor draaien jouw werkzaamheden om risicobeheersing van niet-financiële risico’s, zodat de “licence to operate” en “right to play” van TNO beschermd worden. Je werkt nauw samen met de Compliance Officers en de Ethics & Integrity Officer en rapporteert aan Head Corporate Legal & Compliance (sleutelfunctiehouder die direct aan de CFO rapporteert).

De Compliance Associate voert due diligence / achtergrond onderzoek uit gericht op klanten, partners en projecten van TNO. Je haalt de relevante informatie op uit interne en externe bronnen, maakt inzichtelijk wat de compliance risico’s zijn gegeven de specifieke activiteiten van TNO en adviseert over de benodigde mitigerende maatregelen. In jouw analyse betrek je de kaders voortvloeiende uit de relevante hard law en soft law. Daarnaast heb je gevoel voor dilemma’s die kunnen spelen gelet op de aard van de TNO opdracht of de achtergrond van de betrokken partijen. Je bent in staat om de essentie van het dilemma zo te presenteren dat het management een zorgvuldige afweging kan maken bij de besluitvorming. Je spart waar nodig met de Compliance Officers, Export Control Officer en Ethics & Integrity Officer. Als een “spin in het web” houd jij verder een korte lijn met andere compliance experts binnen TNO. Zo draag je eraan bij dat TNO op een verantwoorde en betrouwbare wijze internationaal kan opereren.

Het proces rondom de business relation due diligence binnen TNO wordt op dit moment herijkt. Een mooie kans om met jouw kennis en ervaring binnen een veelzijdige organisatie eraan een bijdrage te leveren. Daarnaast ondersteun jij bij het ontwikkelen van het TNO-brede compliance beleid en compliance programma (inclusief het monitoren daarvan). Tevens ondersteun je bij het omgang met compliance questionnaires en verklaringen die TNO dient aan te leveren als partner opdrachtnemer of opdrachtgever.

De Compliance Advisor maakt deel uit van de afdeling Corporate Legal & Compliance, onderdeel van de afdeling Finance, Procurement & Legal (Services Organisatie).

 

Wat wij van jou verwachten

 • Opleiding op HBO/ WO werk- en denkniveau en ruime relevante werkervaring;
 • Ervaring op het gebied van compliance (ervaring met screening van derde-partijen en de omgang met ethische dilemma’s is een pre);
 • Proactief en zelfstandig kunnen werken, organisatorisch vermogen, resultaatgericht en denkend in oplossingen;
 • Teamspeler, organisatiesensitief, gevoel voor politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Een stevige en prettige gesprekspartner op alle niveaus in de organisatie;
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?
De afdeling Corporate Legal & Compliance (CL&C) heeft als doel TNO te ondersteunen bij de beheersing van de juridische en compliance risico's in haar bedrijfsvoering en de inrichting van de organisatie. Verder vervult CL&C een signalerende en agenderende rol ten aanzien van compliance en juridisch beleid en kaders.
Tot de taken van CL&C behoort onder meer:

 • Juridische ondersteuning van de bestuursorganen van TNO (Raad van Bestuur, Raad voor Defensie Onderzoek, Raad van Toezicht), en directies van units en stafafdelingen;
 • Formulering, uitwerking en bewaking van de juridische kaders, richtlijnen, enprocedures voor de organisatie (zoals algemene voorwaarden, risicoprofielen, mandaat- en bevoegdhedenregeling);
 • Agendering, signalering, coördinatie, beleidsvorming/-implementatie, en advisering inzake compliance en integriteit;
 • Behartiging van de belangen van TNO in privaatrechtelijke en bestuursrechtelijke kwesties, geschillen en procedures;
 • Specialistische ondersteuning op diverse rechtsgebieden (zoals privacy, staatssteunrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingen e.d.).

De afdeling CL&C kenmerkt zich door een grote mate van professionaliteit en door een open en op samenwerking gerichte sfeer, waarbij belang wordt gehecht aan plezier in het werk en het leveren van een actieve bijdrage aan het succes van TNO.

 

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Het aanbod bestaat uit een bruto maandsalaris, vakantiegeld (8%),een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. 
Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Reiskostenvergoeding (een modern mobiliteitsbeleid met o.a. 100% OV-vergoeding voor woon-werk en zakelijke reizen met behulp van een Mobiliteitskaart).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 4 juni 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.