Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
27/03/2023
Status:
Open
Apply before:
31/10/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan een veilige wereld én de brug slaan tussen onderzoek en praktijk. Zie jij het voor je? Word Consultant bij TNO in Den Haag, Ypenburg of Soesterberg.

 

Over deze vacature

Games ontwikkelen om militairen te trainen voor missies, leren van zeezoogdieren als basis voor innovatieve sonartoepassingen of de effecten van een explosie op een mens analyseren. Het is slechts een kleine greep uit de projecten die TNO uitvoert voor het defensie- en veiligheidsdomein. Heb jij een technische achtergrond en wil je jouw expertise inzetten om de brug te slaan tussen onderzoek en praktijk? Dan maken we graag kennis met je!

Gedreven consultants zijn altijd welkom bij TNO. En helemaal als je jouw talenten wilt inzetten voor innovaties in het defensie- en veiligheidsdomein. Reageer op deze vacature en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een veilige wereld. Als consultant kom je te werken bij één van de vijftien researchgroepen/afdelingen van de unit Defence, Safety & Security (DSS). Bij DSS streven we naar een inclusieve cultuur waarin we open zijn, praten en luisteren, en oog hebben voor elkaar. We werken samen aan gedeelde doelen, over disciplines en afdelingen heen, we moedigen diversiteit aan en we leren van elkaars experimenten en ideeën. Dit brengt ons wetenschap en innovatie aan de frontlinie. Lees meer over defensie en veiligheid bij TNO. 

 

Wat ga je doen?

Als consultant ben jij een belangrijke schakel tussen TNO en onze opdrachtgevers. Jij bedenkt hoe we onze, veelal complexe, expertise, kennis en technieken kunnen omzetten naar bruikbare resultaten waarmee klanten verder kunnen. Hierbij ligt de focus voor jou op klanten in het defensie- en veiligheidsdomein, zoals de krijgsmacht, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. 

Al bij aanvang van projecten kom jij in beeld. Zo denk je met zowel de opdrachtgevers als onze projectleiders en experts mee om tot de juiste onderzoeksopzet en -vragen te komen. Ook overleg je over de voortgang van projecten, stel je soms offertes samen, check je continu of iedereen op één lijn zit en denk je na over het omzetten van ruwe resultaten naar heldere conclusies of aanbevelingen. Statistische- en data-analyses, het opleveren van een rapportage en de presentatie van onderzoeksresultaten kunnen ook tot jouw gevarieerde takenpakket horen; jij weet immers precies wat onze klanten nodig hebben. En zie je kansen om een nieuw project binnen te halen? Dan verzilver je die. Hiervoor werk je samen met inhoudelijk experts en business developers.

 

Wat wij van jou verwachten

Defensie en veiligheidsinnovaties laten aansluiten bij de belevingswereld en verwachtingen van onze klanten: jij zet je er graag voor in. Door jouw inhoudelijke kennis, goede communicatieve vaardigheden en inzicht in verschillende belangen breng jij onze onderzoeksprojecten tot een optimaal einde. Merk je dat een project anders loopt dan vooraf besproken is? Of dat we onderzoeksresultaten beter op een andere manier richting klanten kunnen presenteren? Dan ben jij niet bang deze zaken aan te stippen en kom je met heldere adviezen om zaken te verbeteren. Ook schakel je vlot tussen verschillende partijen en projecten, waarbij je altijd slim omgaat met je tijd. Verder ben je leergierig; jij ontwikkelt jezelf graag verder en komt graag met nieuwe informatie en taken in aanraking.


Wat je verder meebrengt?

 • Een wo-master of PhD in bijvoorbeeld natuurkunde, elektrotechniek, lucht- en ruimtevaarttechniek, econometrie, technische bedrijfskunde, data science, computer science, informatica, wiskunde, rechten, bestuurskunde integrale veiligheidskunde of criminologie.
 • Enkele jaren relevante werkervaring, waarbij ervaring als consultant een duidelijke pre is.
 • Ervaring in of affiniteit met het domein defensie en veiligheid.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.500,- en € 6.100,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Wij zoeken op korte termijn meerdere professionals. Na jouw reactie bekijken we bij welke afdeling(en), binnen de unit DSS, jouw ervaring het best tot zijn recht komt. Heb hier een voorkeur in? Vermeld dit dan gerust bij jouw sollicitatie. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.