Keywords:
Security, public affairs
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
24/02/2022
Status:
Open
Apply before:
11/03/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Als directeur Public Affairs volg je de ontwikkelingen in de maatschappij, media en politiek. Je adviseert het hoger management over hoe TNO strategisch op deze ontwikkelingen kan inspelen en levert daar in je contacten met Tweede Kamerleden ook een cruciale bijdrage aan. Je krijgt direct te maken met interessante uitdagingen, waaronder de uitwerking van het nieuwe regeerakkoord. Ook geef je leiding aan het corporate communicatieteam en ben je lid van het MT van het Marketing- en Communicatieteam.

 
Wat ga je doen?

Als directeur Public Affairs onderhoud je contacten met Kamerleden en ben je adviseur van de Raad van Bestuur en Managing Directors van TNO. Je signaleert kansen en bedreigingen en weet hoe je Kamerleden en andere politici aan de hand van TNO’s kennis en expertise kunt bedienen. Je trekt waar mogelijk samen op met de lobbyisten van bedrijven en kennisinstellingen die zich met kennis en innovatie bezighouden. Verder bouw en onderhoud je contacten met de Managing Directors van de Units - waaronder de Unit Energietransitie - en weet je de organisatie in je ideeën mee te nemen.

Je wordt bij TNO manager van het corporate communicatieteam, waar persvoorlichting, interne communicatie, employer branding, een tekstschrijver en natuurlijk Public Affairs onder valt. Een enthousiast team met ervaren experts die het liefste op hoofdlijnen met je sparren. Ook de samenwerking met de afdeling Strategie en de Units is een belangrijk onderdeel van je werk.

Vanuit je rol lever je een actieve bijdrage aan het versterken van de reputatie en naamsbekendheid van TNO. Je werkt nauw samen met de collega’s van Marketing & Communicatie met betrekking tot de positionering van TNO. Daarnaast formuleer je met jouw corporate communicatieteam doelstellingen voor alle activiteiten die voortvloeien uit de jaarplannen. 

Hoe wil jij bijdragen aan de wereld van morgen? Hoe groot kan jouw impact zijn? Kom werken bij TNO en zie het voor je.

 

Wat wij van jou verwachten
Jij staat stevig in je schoenen en bent sterk in het concretiseren van abstracte onderwerpen. Met jouw scherpe analytisch vermogen heb je trends en ontwikkelingen in de buitenwereld, organisatie, en in jouw vakgebied snel in het vizier. Je bent communicatief sterk.

Wat je verder meebrengt:
 • Je bent een ondernemende en strategische bruggenbouwer die over een flinke dosis overtuigingskracht en organisatie-politieke sensitiviteit beschikt.
 • Je hebt een visie op Public Affairs en kan deze omzetten in een strategie voor TNO
 • Je werkt klantgericht en onderhoudt korte lijnen met onze experts
 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding
 • Je hebt minimaal 8 jaar relevante Public Affairs ervaring. Werkervaring in de Tweede Kamer is een pré.
 • Je hebt ervaring met issue-, reputatie- en stakeholdermanagement
 • Je hebt leidinggevende ervaring 
Wat wij jou bieden
Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Het aanbod bestaat uit een bruto maandsalaris tussen € 5.750,- en € 7.490,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%),een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + € 180,-). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:
 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s. 
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO’ers. Zo leer je snel veel mensen kennen. 
 • Flexibele werktijden en goede thuiswerkvoorzieningen. 
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
TNO als werkgever
Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.
 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 11 maart 2022. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

In verband met de coronamaatregelen zien de sollicitatieprocedure en de inwerkperiode er anders uit dan normaal. Bij je uitnodiging voor het eerste gesprek ontvang je hierover meer informatie.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover

lees je hier.

 

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

 

Recruiter: Eric Atuahene
Mobiel: +31 (0)6 187 22044
LinkedInwww.linkedin.com/in/eric-atuahene

Hiring manager: Regina Hoof, van