Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
14/09/2023
Status:
Open
Apply before:
21/09/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Een systeem waarmee de krijgsmacht radarsystemen van tegenstanders om de tuin kan leiden. Een toepassing voor het verstoren van de communicatie tussen vijandelijke strijders. Een lasersysteem dat drones uit de lucht haalt. Of het verminderen van de waarneembaarheid van de schepen van de Koninklijke Marine. Jij leidt projecten op het gebied van elektromagnetische innovaties in goede banen. Uiteenlopend, maar met één overeenkomst: ze dragen allemaal direct of indirect bij aan vrede en veiligheid. Reageer op deze vacature en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een veilige wereld.

65 hoogopgeleide elektrotechnici, fysici en wiskundigen binnen de unit Defence, Safety & Security (DSS) vormen het wereldwijd toonaangevende team Electronic Defence. Samen zoeken wij het antwoord op dit soort vragen en bouwen mee aan elektromagnetische innovaties. Dit doen we voornamelijk voor klanten binnen defensie, politie en justitie en dragen daarmee bij aan onze nationale veiligheid. We werken intensief samen met nationale en internationale partners in multidisciplinaire projecten, wetenschappelijke panels en NAVO-werkgroepen. Ontmoet hier een paar van je toekomstige collega's: 

Bij DSS streven we naar een inclusieve cultuur waarin we open zijn, praten en luisteren, en oog hebben voor elkaar. We werken samen aan gezamenlijke doelen, over disciplines en afdelingen heen, we moedigen diversiteit aan en we leren van elkaars experimenten en ideeën. Dit brengt ons wetenschap en innovatie aan de frontlinie. 

 

Wat ga je doen?

Jij bent verantwoordelijk voor het op tijd en binnen het budget realiseren van projectresultaten. Wat dat resultaat is, varieert. De ene keer gaat het om een haalbaarheidsstudie of analyse, de andere keer om een prototype. Je werkt altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd. Tijdens je werkdag schakel je voortdurend tussen de verschillende onderwerpen. Vaak werk je in opdracht van klanten in het defensie- en veiligheidsdomein, zoals de krijgsmacht, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Rechtstreeks, voor verschillende overheidsstakeholders tezamen, of in de ‘gouden driehoek’ met bedrijven en overheidspartijen. Je ontwikkelt een scherp beeld van de behoeftes die achter klantvragen zitten en van de kaders en belangen van het project. Vervolgens plan en organiseer je het onderzoek en zorg je voor een hoge klanttevredenheid. Binnen het project stuur je op het leveren van hoogwaardige antwoorden aan klanten én het verstevigen van de kennisbasis van je afdeling. Dankzij jou weten de leden van het projectteam precies wat er van hen verwacht wordt en krijgen ze de kans om zich volop te ontplooien.

 

Wat wij van jou verwachten

Je bent een echte regelaar die het een uitdaging vindt om zelfstandig projecten of onderdelen hiervan op de rit te krijgen en tot een goed einde te brengen. Je spreekt de taal van de technisch professionals, maar laat daarnaast in gesprekken met klanten je meerwaarde zien. Technisch-wetenschappelijk onderzoek vertalen naar bruikbare oplossingen voor de (internationale) markt, daar blink je in uit.

Wat je verder meebrengt?

 • Een WO-master in een technische richting, bij voorkeur natuurkunde, elektrotechniek, astronomie of wiskunde.
 • Minimaal 4 jaar ervaring als projectmanager/projectleider.
 • Ervaring in of affiniteit met het domein defensie en veiligheid.
 • Ervaring in of affiniteit met hoogwaardige sensoriek, elektromagnetische propagatie, elektromagnetische effecten, en/of telecommunicatiesystemen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 4.000,- en € 5.300,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 21 september 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.