Keywords:
ITIL, Change management, incident management
Type:
Permanent employment
Location:
Amstelveen
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
24/07/2019
Status:
Open
Apply before:
15/08/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Voor KPMG IT Service zoeken wij een Medior Operational Incident en Change Coördinator

 

Wie zijn wij?
Binnen KPMG zorgt de afdeling ITS NL voor de IT-voorzieningen, variërend van de fysieke infrastructuren tot de applicaties en van de datacenters/Azure tot de smartphones en natuurlijk alles wat daar omheen noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat onze collega’s kunnen vertrouwen op een robuuste, stabiele en veilige IT omgeving. Binnen de afdeling wordt projectmatig en procesmatig gewerkt, gebaseerd op PRINCE2 en het ITIL framework.

 

De functie
Om het ITS NL team te versterken zijn wij op zoek naar een collega die er een uitdaging in ziet om KPMG te ondersteunen op het gebied van Incident en Change Management. Als Incident- en Change Coördinator ben je verantwoordelijk voor de procesmatige afhandeling van Incidenten en Changes van A tot Z. Hierbij kun je denken aan communicatie met stakeholders, het coördineren van meetings en het promoten van de toegevoegde waarde van de processen. Daarnaast ben je  medeverantwoordelijk voor het constant verbeteren van de kwaliteit van de door IT NL geleverde diensten.


Om dit mogelijk te maken werk je nauw samen met de service managers en technisch specialisten, zie je erop toe dat incidenten geïdentificeerd en opgelost worden, verbeteringen geïmplementeerd worden en resultaten gerealiseerd worden.

 

Denk aan de volgende hoofdactiviteiten:

 1. (Major) Incident Management: coördinatie van incident management activiteiten voor alle betrokken partijen, om ervoor te zorgen dat incidenten gesignaleerd, geregistreerd, gediagnosticeerd en worden opgelost. Je schakelt tussen partijen als IT Service Desk, IT collega’s, klanten en leveranciers. Verder kun je denken aan het aansturen van het IT Service Desk team en het beheren van gedocumenteerde knowledge & standaard oplossingen.
 2. Major Incident Reviews: organiseren en voorzitten Incident Reviews na Major incidenten, coördineren van een schriftelijk verslag van de Reviews. Je zorgt ervoor dat de Review activiteiten tijdig en passend bij de kwaliteitsnormen van KPMG worden uitgevoerd.
 3. Trendanalyse: produceren trend analyse van terugkerende incidenten. Dit betreft trends op Incident typen, beoogde types van cliënten, belangrijke probleemgebieden, afdelingen, hardwaretypen enz. Organiseren van regelmatige bijeenkomsten van betrokken partijen over terugkerende Incidenten. In samenwerking met de Problem Manager ‘Escalatie verslagen' opstellen over terugkerende kwesties die niet worden opgelost.
 4. Kwaliteitsverbetering van de IT dienstverlening: op basis van trend analyses coördineren van het documenteren van kennis die vervolgens teruggevoerd wordt naar de meest voor de hand liggende groep in de oplosketen en indien mogelijk ook direct aan onze eindgebruikers.
 5. Change Management: het coördineren, beoordelen en managen van wijzigingen op de IT infrastructuur. Organiseren van bijeenkomsten om de impact van changes te beoordelen en passende maatregelen te definiëren en te borgen. Het verzorgen van onderhoudscommunicatie naar stakeholders en klanten. Het managen van spoed changes, vastleggen van standaard changes en audit werkzaamheden verzorgen.

Vastlegging over Incident en Change Management activiteiten zijn van cruciaal belang en vallen onder diverse audits.

 

 

Het profiel

Zoeken wij jou?
De ideale kandidaat heeft kennis en enige jaren ervaring op het terrein van ITIL, processen, procesmatig werken en denken en het managen van de processen in een complexe operationele omgeving. Hij/zij is een sterke persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden en weet op overtuigende wijze te communiceren - in het Nederlands en Engels - met belanghebbenden op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie in binnen- en buitenland.
Verder beschikt de kandidaat over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Strategisch inzicht en conceptueel denkvermogen;
 • Kennis van ITILv3 en ervaring in een proces organisatie;
 • Kennis van PRINCE2 en ervaring met projectmanagement is een pre;
 • Doortastendheid vooral gericht op kwaliteitsverbetering;
 • De competenties: klantgerichtheid, initiatiefrijk, samenwerken en zelfontwikkeling;
 • Ervaring op het gebied van werken met een First level service desk omgeving;
 • Ervaring op het gebied van werken met Workflow management tooling;
 • Uitstekende  communicatieve vaardigheden waarmee je collega’s uit alle lagen in de organisatie weet te motiveren;
 • Organisatietalent waarmee je gezamenlijk met betrokken partijen tot daadwerkelijke verbeteringen aan de dienstverlening realiseert;
 • Overall technische kennis van IT infrastructuren en de basis MS applicatie platformen.

Ons aanbod

People-driven progress
Wij geloven dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als die goed is voor mens en maatschappij.
Wij combineren de nieuwste technologieën met wat we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd: een fundament van kennis, expertise en onafhankelijk denken.

 

Open, creatief en ondernemend
Een stimulerende mix van ondernemingszin, creativiteit en teamspirit. Je kunt jezelf zijn, voelt je gewaardeerd en weet dat je het verschil kunt maken.

 

De ultieme omgeving voor groei
Bij KPMG heb je snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. We bieden je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan.

 

Hiernaast bieden we je:

 • een marktconform salaris
 • 30 vakantiedagen
 • keuzevrijheid in een deel van je arbeidsvoorwaarden
 • een laptop en iPhone die je ook privé kunt gebruiken
 • een premievrij pensioen
 • korting op verzekeringen en fiscaal voordeel op een sportschoolabonnement
 • leuke, sociale activiteiten met andere KPMG’ers zoals een gezellige vrijdagmiddagborrel, een skivakantie, hockeytoernooi of vrijwilligerswerk

 

 

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maud van Turnhout, vanturnhout.maud@kpmg.nl.

 

 

Geloof jij ook in people-driven progress? Ben je open, creatief en ondernemend en zoek je de ultieme omgeving voor groei? Solliciteer direct! Klik hiervoor op de 'more information-button' bovenaan deze pagina.