Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
06/07/2023
Status:
Open
Apply before:
24/07/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Ben jij als senior handhaver toe aan een vervolgstap waarbij je jouw coachingsvaardigheden maximaal benut? Kom dan werken als mentor bij de handhaving.

 

Den Haag is een unieke stad: internationaal, het strand en de zee binnen handbereik en een kloppend politiek hart. Daar zijn we trots op. 

Werken voor Den Haag betekent werken voor de op twee na grootste stad in Nederland met ruim 550.000 inwoners. Een stad waar 180 verschillende nationaliteiten wonen, werken en verblijven. Dat vraagt om een open blik, initiatief en de wil om écht het verschil te maken. 

 

Wat ga je doen?

Vanuit je ervaring als senior handhaver kent het vak handhaving geen geheimen meer. Je haalt veel energie uit het leefbaar houden van de stad en neemt jouw collega’s hierbij graag op sleeptouw. Als mentor ga je nog een stap verder: je bent verantwoordelijk voor de aansturing en coaching van collega’s bij de dagelijkse werkzaamheden. Je coacht handhavers in jouw team op kwaliteit van de uit te voeren werkzaamheden en tilt hen daarmee naar een hoger niveau. Om dit goed te kunnen doen, ga je vooral samen met de handhavers de stad in.

Als geen ander weet jij wat de individuele collega’s nodig hebben ter motivatie en welke hulp jij kunt bieden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je denkt daarnaast actief mee over de dagelijkse en korte termijn inzet en hoe deze het beste vormgegeven kan worden.

 

Je controleert processen-verbaal, rapporteert aan het team en de leiding en komt waar nodig met verbetervoorstellen. Als mentor heb je ook een signalerende en adviserende rol voor wat betreft de kennis van de werkinstructies en werkprocessen in het team. Je helpt het team actief met het vergroten en behouden van kennis.

 

In deze functie ben jij het inhoudelijke verlengstuk en sparringpartner van het teamhoofd. Dit teamhoofd voorzie je uit eigen initiatief van informatie over het functioneren van het team. Ook adviseer je over wat er nodig is om dit naar een nog hoger niveau te krijgen.

Daarnaast geef je voorlichting en informatie aan burgers en ondernemers, bijvoorbeeld over het werk van Dienst Stadsbeheer (DSB) of over geldende wet- en regelgeving. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met en terugkoppeling over de voortgang en activiteiten aan de leidinggevenden van de teams.

 

De missie van de Handhavingsorganisatie luidt: ‘Samen daadkrachtig.’ Dat betekent dat je nauw samenwerkt met o.a. de politie en hulpdiensten, bewonersorganisaties, winkeliersverenigingen, buurtinterventieteams en de douane. Met de verschillende partijen overleg je over de aanpak van problemen in jouw stadsdeel.

 

De komende periode gaan we veel meer inzetten op mooie projecten met bewoners en ondernemers zoals gezamenlijke handhavingsacties met onze vele partners, zoals de politie, gemeente en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Samen maken we Den Haag op orde.

 

Wat vragen wij?

Om de functie van mentor handhaver goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je:

 • minimaal mbo- 4 werk- en denkniveau hebt.
 • beschikt over een volledige boa-certificering, inclusief RTGB (toepassing geweldsmiddelen) en Levensreddend handelen.
 • over minimaal 2 jaar ervaring als senior handhaver (handhaver A) beschikt.
 • in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.
 • ervaring hebt met complex bestuurlijke zaken en het opstellen van processen-verbaal.
 • de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift goed beheerst.
 • ervaring hebt met operationele coaching. 

Binnen de HHO vinden we jouw ontwikkeling belangrijk! Voldoe je nog niet aan alle bovenstaande criteria, maar heb je wel interesse in en de juiste motivatie voor deze functie? Dan nodigen we je toch graag uit om te reageren.

 

Verder kun je vanuit je werkervaring als senior handhaver laten zien dat je alert, zelfstandig en besluitvaardig bent. 

Een goede samenwerking met collega’s en ketenpartners vind je erg belangrijk. Je levert hier dan ook een positieve bijdrage aan, maar durft anderen ook op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Dat betekent dat je contactueel vaardig bent en over een flinke dosis mensenkennis beschikt. Doortastend en overtuigend, maar ook met tact en inlevingsvermogen. Onder alle omstandigheden blijf je rustig, consequent en besluitvaardig.

Werken in politiek bestuurlijke situaties waarbij verschillende belangen spelen gaat jou goed af.

Hierbij laat je zien dat je bedreven bent in probleemanalyse en je in kansen denkt. 

 

De openbare ruimte in Den Haag is jouw werkgebied. Het is dus belangrijk dat je fysiek fit bent. 

Je vindt het fijn om buiten vooral op de fiets of lopend aan het werk te zijn. Je bent flexibel inzetbaar en draait ook avond- en weekenddiensten.

 

Wat bieden wij?

Binnen de handhavingsorganisatie werken ongeveer 200 handhavers en 78 toezichthouders.

We werken hard, maar hebben ook veel plezier. Denk aan ons jaarlijkse volleybaltoernooi en allerlei uitjes die worden georganiseerd door de personeelsvereniging. 

 

Verder biedt de handhavingsorganisatie:

 • een salaris van maximaal € 4.052, - bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 8). Inschaling vindt plaats op basis van je kennis en ervaring. 
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je dit recht uiteraard.
 • toeslagen in verband met onregelmatige werktijden.
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen.
 • een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering en een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op het salaris. Dit kan naar keuze ingezet worden voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden .

Wie zijn wij?

Binnen de dienst Stadsbeheer (DSB) is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor het afhandelen van vergunningsaanvragen, het toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het werkgebied is heel breed: van horecacontroles tot hondenoverlast en van parkeren tot rommel op straat. Wij vertegenwoordigen de gemeente met betrekking tot leefbaarheid.

 

De medewerkers van de Handhavingsorganisatie (HHO) werken elke dag aan een schoon, veilig en leefbaar Den Haag. De HHO bestaat uit vijf afdelingen. Behalve de handhavers en toezichthouders die het werk buiten doen, vind je ook alle ondersteunende taken binnen de Handhavingsorganisatie. Denk aan het onderhoud en plaatsen van parkeerautomaten, uitgifte van verschillende vergunningen, behandelen van bezwaren en klachten, onderhoud van materiaal, planning en opleiding. Door samen te werken binnen de HHO kunnen wij ons werk efficiënter en effectiever doen.

 

De missie van de HHO: Samen Daadkrachtig. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Je kunt je vinden in deze visie, die is uitgewerkt in vijf kernwaarden: wij zijn dienstbaar, betrokken, daadkrachtig, verbindend en verantwoordelijk. 

 

Meer weten

Klaar om te solliciteren? Wij zijn erg benieuwd naar wie je bent en ontvangen graag je sollicitatie.

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reshma Jabbar, teamhoofd Handhavingsorganisatie, te bereiken via 06-52511648 of reshma.jabbar@denhaag.nl.