Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
27/03/2023
Status:
Open
Apply before:
14/04/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij jouw kwaliteiten inzetten in om criminaliteit te bestrijden en de wereld veiliger te maken? Help jij graag mee met jouw ontwikkelvaardigheden om het ontbrekende puzzelstukje van een opsporingsonderzoek te verkrijgen waardoor een gevaarlijke crimineel achter de tralies belandt? Bijt jij je graag vast in complexe technische vraagstukken? Dan ben jij de ontwikkelaar die wij zoeken voor het Research & Development cluster binnen het Digital Intrusion Team (DIGIT).

 

Wat ga je doen?

DIGIT is op zoek naar een ontwikkelaar/tester voor het Research & Development cluster. Dit is het enige team in Nederland waarin experts van politie, Koninklijke Marechaussee en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst uitvoering geven aan de wettelijke hackbevoegdheid. Het team werkt op aanvraag van opsporingsteams in binnen- en buitenland en is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen.

Het Research & Development cluster binnen DIGIT houdt zich bezig met vulnerability research en het ontwikkelen van tools en software voor het hacken en onderzoeken van systemen van verdachten. Als ontwikkelaar ben jij een van de operationeel specialisten die het mogelijk maakt dat de legal hackers hun werk zo veilig, efficiënt en betrouwbaar mogelijk kunnen uitvoeren. In een team van specialisten realiseer je nieuwe tools en software voor de operatie. Samen met je collega’s van R&D ontwikkel je bijvoorbeeld nieuwe oplossingen voor het binnendringen en nieuwe oplossingen voor het veiligstellen van gegevens van computersystemen en netwerken van verdachten. Daarbij maak je gebruik van je technische kennis en werk je nauw samen met collega’s van diverse diensten en afdelingen van de politie en (inter)nationale partners. Hoewel je je voornamelijk bezighoudt met projectmatig ontwikkelen, voer je ook samen met je collega’s diverse testwerkzaamheden uit. Deze testwerkzaamheden zijn van belang om vast te stellen dat de ontwikkelde tools en software voldoen aan de vastgestelde eisen.

De opsporing is onvoorspelbaar en dynamisch. Vanwege het grote belang van een zorgvuldige uitvoering ben je als ontwikkelaar ook nauw betrokken bij de operatie. Wanneer bijvoorbeeld de nieuwe software die je hebt ontwikkeld voor het eerst wordt ingezet ben je tijdens de actie aanwezig voor begeleiding en troubleshooting. Onregelmatige werktijden komen dus voor. Vanwege de aard van de functie vinden een groot deel van de werkzaamheden op kantoor plaats en is een piket-regeling onderdeel van je functie.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het Digital Intrusion Team. DIGIT is het enige team in Nederland dat uitvoering mag geven aan de wettelijke hackbevoegdheid. Bij DIGIT werken diverse specialisten die, binnen de grenzen van de wet, heimelijk en op afstand binnendringen in computersystemen en apparaten van verdachten, zoals telefoons, servers of computers.  Naast legal hackers werken er ook security researchers, softwareontwikkelaars en system engineers. Door de grote verscheidenheid in de techniek en daaropvolgende ontwikkelingen zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden en technieken om de bevoegdheid uit te voeren.

De bevoegdheid mag alleen ingezet worden bij zware misdrijven, dit betekent dat je met je werkzaamheden een waardevolle bijdrage levert aan de opsporing van verdachten van deze misdrijven. In combinatie met de heimelijkheid van de bevoegdheid zijn vertrouwelijkheid en de afscherming van methodieken zeer belangrijk binnen DIGIT. De Nederlandse opsporingsdiensten mogen sinds maart 2019 gebruik maken van deze bevoegdheid. Werken bij een relatief nieuw team zoals DIGIT betekent daarom dat er nog volop ruimte is om samen te ontwikkelen. Ook kan je gebruik maken van een ruim aanbod van vele opleidingsmogelijkheden. 

 

Wie ben jij?

Je bent een ontwikkelaar en/of tester met grote interesse in security. Je wordt enthousiast van nieuwe technieken en je maakt deze snel eigen. Je werkt graag in teamverband samen aan complexe opgaven maar je kunt ook prima zelfstandig werken. Je laat je niet uit het veld slaan als de complexe opgaven niet direct leiden tot concrete uitkomsten en resultaten. Je denkt vooral in mogelijkheden, ook als het tegenzit. Nauwkeurige vastlegging en documentatie zijn in de opsporing belangrijk, je beschikt daarom over goede schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van Informatica;
  • kennis van softwareontwikkeling.

Wij vinden het belangrijk om een team te bouwen dat bestaat uit gemotiveerde en nieuwsgierige collega’s. We staan daarom ook open voor sollicitanten met diverse achtergronden en ervaringen. De bereidheid en motivatie om nieuwe dingen te leren en jezelf uit te dagen vinden wij de belangrijkste randvoorwaarden om bij DIGIT te werken.   

 

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen-Rijsenburg. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Afscherming en geheimhouding zijn randvoorwaarden voor succesvol opereren van DIGIT.
  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek A maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.