De Treiteraanpak is een geprioriteerde aanpak van Gemeente Amsterdam, die is gericht op de bescherming en ondersteuning van slachtoffers van treitersituaties. Het doel is intimidatie in de woonomgeving te doen stoppen en te voorkomen dat slachtoffers zich genoodzaakt voelen om te verhuizen.
Voor de Treiteraanpak zijn wij op zoek naar een regisseur die primair werkzaam is voor de Treiteraanpak, maar zich flexibel inzetbaar toont ten aanzien van de gezamenlijke veiligheidsopgave van stadsdelen Nieuw West en Zuid. Indien nodig kun je (tijdelijk) in het kader van Grenzeloos Samenwerken, inspringen in andere stadsdelen.
Als treiterregisseur heb je een cruciale, regierol in de aanpak en om deze rol goed te vervullen ga je doel- en oplossingsgericht te werk. Je bent verantwoordelijk voor een integrale (persoons en/of systeem gerichte) aanpak. Je hebt een objectieve rol en gebruikt je eigen expertise, maar deze is niet per se leidend. Je fungeert als spin in 't web en opereert op het snijvlak van veiligheid, zorg en sociaal domein.
Het zijn van regisseur is een vak, een specialisme. Je moet met kennis van zaken, met lef en met een groot netwerk (dat jou goed weet te vinden), in staat zijn resultaten te behalen zonder dat je formeel doorzettingsmacht hebt. Je hebt een kritische, creatieve en oplossingsgerichte persoonlijkheid en wil voor slachtoffers van een treitersituatie het verschil (kunnen) maken.
Om dit vak goed uit te kunnen oefenen is van belang dat je stevig in je schoenen staat, gemotiveerd bent en beschikt over de juiste competenties. Het betreft een baan waar flexibele werktijden worden gehanteerd, waarbij je soms ook bereikbaar bent buiten kantoortijden.
De regisseur treiteraanpak:
Stadsdeel Nieuw West
Het stadsdeel kent een grote uitdaging op het gebied van veiligheid. De opgave is omvangrijk en complex. Daardoor kunnen de vele belangen een rol spelen in de aanpak. Bestuurlijke sensitiviteit is van belang om tijdig gevoeligheden op te merken en te bespreken. De veelheid en complexiteit van de casuïstiek heeft een zeker afbreuk risico.
Stadsdeel Zuid
Het team veiligheid in Zuid bestaat uit ca. 16 medewerkers. Je werkt nauw samen met de projectleiders veiligheid, de (senior) projectleider jeugd en veiligheid en de medewerkers van het meldpunt zorg en woonoverlast. De veiligheidsopgave in de wijken is enorm divers met kwetsbare buurten en het stadsdeel heeft een grote aantrekkingskracht op bewoners, ondernemers en bezoekers met verschillende levensstijlen.
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 11 augustus 2021 via de sollicitatiebutton op de website.
Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Diversiteit is een kracht die we gebruiken om betere resultaten te halen voor de stad. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam, met alle verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen, tenzij in de tekst iets anders staat.