Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
23/02/2024
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
36
More information

Description:

Over deze vacature

Werken bij TNO betekent bijdragen aan onderzoek en innovatieve toepassingen die ertoe doen. Aan de energietransitie, toepassingen van veilige AI in de gezondheidszorg, de toekomst van de digitale identiteit, maar ook onze veiligheid.

Als Solution Architect Linux val je binnen het team Infrastructuur. Het team Infrastructuur bestaat uit 30 professionals en houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en in stand houden van Infrastructuur diensten waaronder server- en opslagsystemen, LAN- en WAN verbindingen en werkplekken. Een groep van professionals houdt zich voornamelijk bezig met het beheer van de High Performance Computing (HPC) systemen, dockers en Kubernetes. #LI-Hybrid

Bij TNO krijg je vanaf het begin de kans om in een zeer ervaren team met de nieuwste, en meest ‘gewilde’ technologieën op de markt te werken. Op die manier sta jij nooit stil in jouw ontwikkeling.

 

Wat ga je doen?

Voor dit werkgebied is TNO op zoek naar een Solution Architect Linux. Als Solution Architect werk je veelal in projecten en realiseer je op basis van een goedgekeurd Functioneel Ontwerp (FO) en een Project Start Architectuur (PSA) een Technisch Ontwerp (TO). Je ontwikkelt een IT dienst. Deze test en documenteer je en je laat deze vervolgens middels een acceptatietest in Beheer nemen. Het FO en de PSA worden respectievelijk door de Business Relation Manager en architect geleverd, het TO door de Solution Architect. Deze documenten komen tot stand middels intensief en interactief overleg tussen betrokkenen en resulteert in realisatie van de beoogde IT-dienst.

Hiernaast is het jouw taak om nieuwe producten de organisatie in te brengen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Linux. En je probeert deze nieuwe ontwikkelingen te integreren in het TNO landschap. Als dit jou is gelukt, zorg je dat het goed in beheer genomen kan worden door de Linux Engineers.

 

Wat wij van jou verwachten

 • minimaal 5 jaar ervaring heeft als Linux Engineer;
 • ervaring heeft met of de stap wil maken naar een rol waarin je ook technische ontwerpen maakt;
 • ervaring heeft met het ontwikkelen van nieuwe producten en nog steeds aan de knoppen wil zitten;
 • een goede beheersing van de Nederlandse (minimaal B2) en Engelse taal heeft.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime/40u) maandsalaris tussen € 4.500,- en € 5.700,- (afhankelijk van je kennis en ervaring),krijg je een 13e maand van 8,33% en een flexbudget van 5,58%. Maandelijks kan je salaris dus tussen de € 5.200 en € 6.600 worden. Hier komt nog 8% vakantiegeld bij. En je krijgt je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, cursussen te doen, opleidingen te volgen en certificaten te behalen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Daarnaast zal je gescreened worden, niveau B