Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
09/05/2023
Status:
Open
Apply before:
29/01/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Pas jouw kennis uit operations research, lucht- en ruimtevaarttechniek of kunstmatige intelligentie toe op vraagstukken in het veiligheidsdomein.

 

Wat ga je doen?

De politie helpen uitvogelen wat de intentie is van een drone boven de binnenstad, de optimale belading van connectoren vinden om materieel en manschappen snel en veilig aan wal te krijgen, of AI gebruiken om indicatoren voor radicalisering te achterhalen. Dit zijn voorbeelden van stageprojecten bij TNO Military Operations. Vertel ons waar jouw interesses liggen en misschien hebben we ook een stage-opdracht voor jou!

 

Wat wij van jou verwachten

We zoeken een enthousiaste WO-afstudeerder in wiskunde/OR, lucht- en ruimtevaarttechniek, data science, kunstmatige intelligentie of een soortgelijke studie. De gewenste start zou in januari of september zijn. De vacature staat doorlopend open dus op een ander moment in het jaar starten is mogelijk. Dit is afhankelijk van de lopende onderzoeksprogramma’s.

 

Wat wij jou bieden

Jij wilt werken aan de voorloper van jouw carrière. Een stage geeft de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij wellicht jouw toekomstige werkgever. TNO gaat daarin een stap verder. Je neemt niet alleen een kijkje, jij en jouw kennis zijn essentieel voor onze innovaties. We hechten daarom veel waarde aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Uiteraard word je goed begeleid tijdens je stage, tegelijkertijd geven we je de ruimte om jezelf te ontplooien. Vanzelfsprekend bieden we je een passende stagevergoeding aan.

 

TNO als werkgever

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie met zo’n 3000 medewerkers en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties.

De afdeling Military Operations heeft ongeveer 70 werknemers met een zeer diverse achtergrond: Operations Research, technische bestuurskunde, econometrie, lucht- en ruimtevaarttechniek, en nog veel meer. We delen een passie voor toegepast onderzoek in het veiligheidsdomein, dat we veelal uitvoeren in multidisciplinaire projectteams.

Een stage geeft de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij jouw mogelijke toekomstige werkgever. TNO gaat daarin een stap verder. Je neemt niet alleen een kijkje: jij en jouw kennis zijn essentieel voor onze innovaties. Uiteraard word je goed begeleid tijdens je stage en tegelijkertijd geven we je de ruimte om jezelf te ontplooien, bijvoorbeeld door de organisatie en onze werkzaamheden te leren kennen. Vanzelfsprekend bieden we je een passende stagevergoeding aan.

 

Hoe ziet het proces eruit?

De sollicitatieprocedure verloopt, na de eerste CV selectie, via de betreffende afdeling. TNO draagt zorg voor een passende stageovereenkomst. Mocht je vragen hebben over deze vacature, dan kan je contact opnemen met onderstaande contactpersoon.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

Studenten die niet woonachtig zijn in Nederland kunnen, vanwege Covid-19 en de daaruit voortvloeiende onzekerheid en restricties, op dit moment mogelijk niet aan een stage- of afstudeerplek bij TNO beginnen.