Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
20/12/2023
Status:
Open
Apply before:
14/01/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Ben jij de scherpe denker die doet? Wij zoeken de spin in het web bij de aanpak van openbare orde- en veiligheidsvraagstukken.

 

Wat ga je doen?

Veiligheidsregisseurs zijn een belangrijke spin in het web voor de openbare orde en veiligheid in een stadsdeel. Zij zijn de smeerolie tussen en de aanjagers van diverse interne en externe partners zoals in de eerste plaats de bewoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, politie, de Handhavingsorganisatie, woningbouwcoöperaties etc. De veiligheidsregisseurs zijn op drie niveaus verantwoordelijk voor een tal van ambities en doelstellingen uit het integraal veiligheidsbeleid. Zo hebben zij bijvoorbeeld een regierol in de aanpak van overlast gevende (jeugd)groepen, werken zij actief mee op onderwerpen waar anderen de regie hebben - zoals de geprioriteerde gebiedsaanpakken van de gemeente Den Haag - en hebben zij een scharnierfunctie bij onderwerpen als horeca en gebiedsverboden. Als veiligheidsregisseur kun je schakelen tussen deze verschillende rollen. Hiernaast zijn de veiligheidsregisseurs de oren en ogen van de burgemeester in de acht stadsdelen van Den Haag. Wanneer de openbare orde in het geding is, dan werk je samen met (veiligheids)partners om de situatie te normaliseren of de-escaleren. Hierbij informeer je de burgemeester over wat er speelt in de wijken. Een uitstekende schrijfvaardigheid is dan ook een pre. De veiligheidsregisseur is alert op actualiteit. Dit houdt in dat je ook buiten kantoortijden in bepaalde mate bereikbaar bent om in acute situaties af te stemmen wanneer dit nodig is.

 

De werkomgeving van Directie Veiligheid, onderdeel van de gemeente Den Haag, kenmerkt zich als een politiek/bestuurlijk gevoelig werkveld. Het hebben van een politiek-bestuurlijke antenne en organisatiesensitiviteit is dan ook een must. In deze rol sta je steeds met één been in de stad en met één been in het stadhuis. Zo maak je verbinding tussen de systeemwereld van de gemeente en de leefwereld van de bewoners en ondernemers. Creativiteit, doorzettingsvermogen en relativeringsvermogen zijn daarbij belangrijke vaardigheden. Vanuit diverse aanpakken heb je steeds met andere partners te maken. Zowel interne als externe netwerkvaardigheden zijn hierbij belangrijk.

 

Naast deze werkzaamheden kan het ook zijn dat je de verantwoordelijkheid krijgt voor een beleidsportefeuille of taakaccent. Met name het onderwerp “wapens en jongeren” is een onderwerp waar de veiligheidsregisseurs een meer prominente rol in gaan krijgen. De rol en taak voor de veiligheidsregisseurs moet nog verder worden vormgegeven in samenwerking met de beleidsportefeuillehouder. Met jouw realisatiekracht zorg je ervoor dat het beleid in de stadsdelen meer zichtbaar wordt.

 

Wat vragen wij?

  • Een denker die ook nog eens goed de handen uit de mouwen weet te steken! Extravert en representatief. Als veiligheidsregisseur ben je de vertegenwoordiger van de Directie Veiligheid voor zowel interne als externe partners, je moet het leuk vinden om te netwerken en te pionieren. Je vindt het leuk om zaken aan te pakken en voor elkaar te krijgen en je bent je bewust van de positie van de burgemeester en de verantwoordelijkheid die dat in de dagelijkse werkzaamheden met zich meebrengt. Je bent enthousiast en staat open voor leerervaringen, je bent een teamplayer die niet bang is voor modder aan de schoenen en je kunt goed omgaan met politiek/bestuurlijke druk. Je hebt een flexibele houding en speelt gemakkelijk in op gewijzigde omstandigheden; prioriteren in je werk lukt je goed en je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden.
  • Je hebt een sterke persoonlijkheid en hebt gevoel voor partnerschap. Omgaan met weerstand gaat je goed af, je weet in zulke situaties draagvlak te creëren en durft daarbij initiatief te tonen.
  • Je hebt een vlotte pen. Met jouw analytische vaardigheden weet jij daarbij de juiste inschattingen te maken als het gaat om de mogelijke bestuurlijke en maatschappelijke afbreukrisico’s.
  • Bereid zijn om buiten kantoortijden crisispiket te draaien.

 

 Ook beschik je over:

  • minimaal wo werk- en denkniveau;
  • minimaal 1-3 jaar ervaring in het domein veiligheid en openbare orde;
  • ervaring en gevoel met het werken met mensen met diverse culturele achtergronden en de normen en waarden die hiermee gepaard gaan;
  • ervaring met criminogene wijken en personen (met de poten in de klei staan);
  • ervaring en gevoel voor ambtelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen en besluitvormingsprocessen, inclusief de mogelijke bestuurlijke en maatschappelijke afbreukrisico’s die daarmee verband houden;
  • aantoonbare ervaring met het werken met de politie.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een energiek en enthousiast team met veel kansen en mogelijkheden, ook voor jouw eigen persoonlijke en professionele groei.

 

Ook kun je rekenen op:

  • een maximaal salaris van € 5.725, - bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11);
  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen (32 uur per week is ook bespreekbaar);
  • werken op het Spui, midden in de binnenstad en op loopafstand van Station Den Haag Centraal;
  • de mogelijkheid om deels thuis te werken en de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
  • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
  • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden. 

 

Wie zijn wij?

De Directie Veiligheid is onderdeel van de Bestuursdienst en bestaat uit vijf afdelingen: Preventie en Interventie, Ondermijning, Veiligheid Stedelijk, Beleid en Bestuur en Evenementen. De directie bestaat uit ruim 100 medewerkers.

 

De (hoofd)taken en verantwoordelijkheden van de Directie Veiligheid zijn divers. We pakken ondermijning aan en bestrijden jeugdcriminaliteit en -overlast. We gaan aan de slag met gebiedsgerichte aanpakken waarbij veiligheidsproblemen in wijken en buurten worden aangepakt. We zorgen voor de versterking van de weerbaarheid in de stad tegen zowel radicalisering en polarisatie als tegen terrorisme en cybercrime. We maken een aanpak tegen ondermijning en overlast door personen.

 

De Directie Veiligheid is een no-nonsense afdeling met een sterke hands-on mentaliteit. Onze cultuur is informeel en resultaatgericht. We functioneren direct onder de burgemeester, die vertrouwt op onze inzet en professionaliteit. We streven er naar deze verwachtingen waar te maken en onze kwaliteit hoog te houden. Bij Veiligheid heerst geen rustige 9-to-5 sfeer, de werkzaamheden kunnen ook s ’avonds of in het weekend plaatsvinden. 

 

Meer weten

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nazli Tüzer, coördinator Veiligheid Stadsdelen, op telefoonnummer 06 13 05 11 82. Email: nazli.tuzer@denhaag.nl.

 

De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze burgers. Wees welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. Zo zijn we Samen Haags.

 

Extra informatie

  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt bij externe sollicitanten deel uit van de procedure.
  • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
  • Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.