Zoekwoorden:
Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Sittard-Geleen
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jij hebt karakter
Checkpoints opzetten. Patrouilles lopen. Onregelmatigheden spotten. Optreden bij incidenten. Jij en je team deinzen voor niets terug. Jullie weten wat buffelen is en slepen elkaar er doorheen. Staan voor elkaar klaar en motiveren elkaar. Gepantserde rupsvoertuigen of helikopters brengen je naar de plek van actie. Daar kom je met je peloton mogelijk in actie tijdens grondgevechten en maak je gebruik van automatische en semiautomatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens. Je houdt kortom van fysieke uitdagingen en een gezonde portie spanning in je (werk)omgeving. Je kunt omgaan met sterk onvoorspelbaar werk en om onregelmatige werktijden maal jij niet. Jij staat voor Nederland en wordt aankomend medewerker grondoptreden. Of vergissen we ons?

 

 

Opleidingsinformatie

Als aankomend medewerker grondoptreden leiden we je op tot aankomend militair bij Defensie en dat vergt een grote portie doorzettingsvermogen en lef. Je krijgt theorie-, praktijk- en sportlessen en we verlangen van je dat je in gedrag en houding laat zien dat je de voor Defensie geldende waarden en normen naleeft. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht.

Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder andere: exercitie, rangen en standen, toepassen van hygiëne, kaart- en kompas lezen en zelfhulp en kamaradenhulp. De militaire lessen zijn een voorbereiding op je stage. Omdat je fit moet zijn, bieden we - minimaal acht uren per week - fysieke trainingen binnen en buiten, fitness en zwemmen aan. Voor net dat beetje meer karakter zetten we VTV (verplaatsing te voet) in en zelfverdediginglessen (Dojo).

 

 

Verder leren/werken

Met deze afgeronde niveau 2 opleiding kun je solliciteren naar een baan bij Defensie. Doorstuderen op niveau 3 in een andere richting is natuurlijk ook mogelijk.