Zoekwoorden:
Security, Education Market, Defense, National Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Doetinchem
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Het beroep

Meestal ga je als soldaat aan de slag bij de Landmacht, maar je kunt ook aan het werk bij de Luchtmacht of Marine. De werkzaamheden die je doet hebben te maken met het bewaken van de veiligheid in Nederland of andere landen in de wereld. Zo verdedig je grondgebieden, ga je op verkenning en voer je controles uit. Als militair word je ook ingezet in een crisissituatie of tijdens een ramp. Hulpverlenen aan oorlogsslachtoffers of slachtoffers van bijvoorbeeld natuurgeweld is dan je belangrijkste taak.

 

 

De opleiding 

Naast de lessen op het Graafschap College loop je stage bij Defensie. Je doet praktijkervaring op het bij krijgsmachtdeel van jouw keuze. Zo ervaar je zelf hoe het is om als vakman of -vrouw te werken in een militaire omgeving. In totaal loop je verspreid over de opleiding 15 weken stage. Je ontvangt hiervoor altijd een stagevergoeding. Tijdens de opleiding word je professioneel begeleid door docenten met een militaire achtergrond en militaire instructeurs. Zij weten precies wat het werken bij Defensie inhoudt.

 

 

Past dit bij mij?

Als je gaat voor avontuur, afwisseling en uitdaging dan ben je bij de defensie opleidingen aan het goede adres. Zowel in Nederland als in het buitenland zet jij je in voor de vrede en veiligheid. Dit doe je altijd samen met collega’s. Een baan in het leger is geen ‘9 tot 5’ baan en vraagt veel van je. Soms is het geestelijk en lichamelijk zwaar. Daarom is het belangrijk dat je fit bent en een goede conditie hebt. Ook kun je goed samenwerken en ga je voor je collega’s door het vuur. Defensie is één van de grootste werkgevers van Nederland en bestaat uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee. Het is een veelzijdige organisatie, met veel mogelijkheden. Ook als je graag een technisch beroep wilt, kun je terecht bij Defensie.


Deze opleiding past bij jou als je stevig in je schoenen staat en behulpzaam bent. Je hebt discipline en verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien ben je sportief, actief, geduldig en heb je een flexibele instelling. Je kunt uitvoerend en zelfstandig werken. Ook kun je goed samenwerken en overleggen met anderen. Je kunt je werk organiseren en, binnen grenzen, inspelen op wisselende of onverwachte omstandigheden. Je neemt initiatief en durft de leiding te nemen.