Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Middelburg
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
4200 uur
Duur:
30 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Als onderofficier grondoptreden ben je de leider van jouw team en beschik je over een goede fysieke en mentale conditie, ben je sociaal vaardig en avontuurlijk aangelegd. Je werkt voor de Koninklijke Landmacht of bij het Korps Mariniers (Marine). Je bent niet alleen op en rond de kazerne werkzaam, maar ook buiten tijdens oefeningen en uitzendingen. De werkzaamheden vinden zowel in binnen- als het buitenland plaats. Het kan dus zijn dat je voor een paar maanden uitgezonden wordt. Het gaat om onvoorspelbaar werk, vandaar dat je vaak met onregelmatige werktijden te maken krijgt. Binnen de Koninklijke Landmacht of het Korps Mariniers (Marine) geef je niet alleen leiding aan jouw team, maar je voert zelf ook taken uit.

 

Opbouw

De VeVa-opleiding Aankomend onderofficier grondoptreden duurt 2,5 jaar. In de eerste maanden van de opleiding maak je kennis met de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Marine (Mariniers). Daarnaast volg je tijdens de opleiding lessen in militaire basisvaardigheden, leidinggeven, sport, Nederlands, Engels, rekenen én je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt vaardigheden (competenties) om te werken als leider, vakman en instructeur. Met deze vaardigheden ben je klaar voor een baan bij Defensie. Ze zijn ook een meerwaarde voor een baan in de burgermaatschappij.

 

Tijdens je opleiding loop je iedere maand één week stage bij Defensie, bij de Landmacht of de Mariniers. Je verblijft de volledige week op de kazerne van je eenheid. Je hebt gegarandeerd een stageplaats inclusief vergoeding!

 

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
  • Outdoor
  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • Digitale vaardigheden gevorderd
  • Logistieke vakkennis en vaardigheden

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.