Zoekwoorden:
DevOps, Digital media
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als software developer web & apps houd je je bezig met het ontwikkelen van websites, applicaties en mobiele apps. Softwareontwikkeling is een specialistisch vak, dus jij bent de kenner. Aan het eind van het ontwikkeltraject presenteer jij vol trots een mooie, nieuwe website of app.

- Je schrijft een functioneel en technisch ontwerp
- Je programmeert het product en zet het technisch in elkaar
- Je test en optimaliseert het product zodat het voldoet aan de wensen van de opdrachtgever

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Een software developer werkt nauwkeurig en kan goed omgaan met tijdsdruk. Je bent creatief, probleemoplossend, klantgericht en flexibel. Verder kun je zowel zelfstandig werken, als samenwerken in multidisciplinaire teams. Voor deze opleiding is affiniteit met ICT en wiskunde een must. Ook ben je geïnteresseerd in elektrotechniek, omdat softwareontwikkeling steeds vaker samengaat met robotica en internet of things. En natuurlijk heb je affiniteit met de vormgeving van websites, applicaties of mobiele apps.

 

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Tijdens deze vierjarige opleiding leer je programmeren in verschillende programmeertalen. Naast het programmeren leer je het grafische gedeelte van een website of app ontwerpen. Hoe een netwerkinfrastructuur in elkaar zit en hoe je omgaat met security en privacy komen ook aan bod tijdens de lessen. Het toepassen van wat je geleerd hebt doe je tijdens projecturen en stage. Tijdens de projecturen werk je aan opdrachten van binnen en buiten de school. De opleiding bestaat uit een zwaar programma met lessen en projecten. We leggen de lat hoog, want er wordt ook in jouw toekomstige beroep veel van je gevraagd. Tijdens de opleidingen willen we je daarop voorbereiden. In het begin krijg je veel begeleiding bij het leren. Naarmate je opleiding vordert, word je steeds zelfstandiger. Om je opleiding met plezier te volgen is het belangrijk dat je creatief bent en affiniteit hebt met ICT en de logica achter wiskunde. Afhankelijk van je voorkennis, programmeer skills en de snelheid waarmee je de vakken afrondt, is het mogelijk om deze opleiding ook in 3 jaar te doen in plaats van 4 jaar.

 

 

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Software developer
- Applicatieontwikkelaar
- Front-end developer
- Back-end developer
- Web developer

- Technisch programmeur