Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Apeldoorn
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Shape the world

Overal om je heen, overal waar je kijkt zie je technologie. Als je weet wat je met technologie kan doen, dan kun jij aan de wereld bouwen. Want met jouw hulp en de juiste kennis wordt techniek een superkrachtige tool. Shape the world. Word een Software developer.

 

 

Iets voor jou?

Als Software developer ontwikkel en bouw je software. Voor bijvoorbeeld programma’s, websites, apparaten of machines. Of het nou voor de nieuwste games, een robot in de ouderenzorg of een java applicatie bij een groot bedrijf is. Jij voelt je helemaal thuis in de IT-wereld en wordt blij van nieuwe technologie. Je start met de opleiding van Software developer​ met een brede oriëntatie en kunt vervolgens een specialisme kiezen. Zowel in je stage als projecten werk je met échte klanten.

 

 

De opleiding

Aventus biedt eigentijds onderwijs. Je volgt een opleiding op maat, in jouw tempo en met goede begeleiding. We leiden je niet alleen op voor een diploma, maar zeker ook voor een loopbaan. Want met de snelle ontwikkelingen van de technologie van vandaag en morgen, leert een programmeur zijn leven lang en zijn de kansen op de arbeidsmarkt groot.

 

Je opleiding start met een oriëntatiefase van tien weken, waarin je kennis maakt met de opleidingen Software Developer, Human Technology en Expert IT. Daarna kun je nog overstappen naar één van deze opleidingen. Kies je dan voor Software developer, dan ga je na die tien weken basisvaardigheden leren. Heb je die af, dan start je eerste stageperiode. Je komt terug op school met een hoop ervaring en bent echt toe aan verdieping van je vak en specialisatie. Dat doe je vervolgens in projecten met echte klanten.​

 

Software ontwikkelen valt of staat met goed samenwerken, communiceren en plannen. Daarom leer je alles over projectmethodes zoals Scrum en waterval en ben je actief bezig met communicatie binnen een team en met klanten. Uiteraard ga je ook aan de slag met nieuwe technologieën zoals Virtual Reality (VR), Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI).

 

 

Bepaal je eigen route
In principe duurt de opleiding gemiddeld 4 jaar. Maar jij bepaalt je eigen route. Wil je versnellen? Samen met jou bepalen we hoe lang je opleiding duurt. Dat betekent ook dat je nooit een jaar blijft zitten.

 

 

Specialisaties
De opleidingen Applicatieontwikkelaar en Gamedeveloper gaan op in de nieuwe opleiding Software developer​. Deze opleiding kent bij Aventus straks diverse specialisaties zoals bijvoorbeeld Webdeveloper, Software & App-developer, Embedded (robotica) developer en gamedeveloper. Ook is er een goede oriëntatie op ondernemerschap en bedrijfskunde én sluit de opleiding perfect aan op het HBO.

 

 

Na je opleiding: Wat wordt je werk en werkplek?
Als Software developer​ maak je de wereld makkelijker met software. Met de opleiding Software developer leer je programmeren en software ontwikkelen voor internet, apparaten en games. Daarmee leg je de basis voor een mooie baan, voor een hbo-opleiding of je eigen onderneming. Je bouwt websites, apps en toepassingen voor MKB-bedrijven, je werkt als security-specialist in de publieke sector of bouwt aan gave applicaties bij grote werkgevers zoals defensie en politie.

 

Dit en meer doe je:

- ontwikkelen, beheren, testen, onderhouden van software voor websites, pc, tablet of smartphone
- werken aan ‘slimme’ apparaten (wasmachine, koelkast, Blu-rayspeler, auto in contact met pc of mobiel)
- checken of applicaties goed blijven werken en ze waar nodig aanpassen anderen leren hoe de applicaties werken en vragen    hierover beantwoorden
- goed luisteren naar wensen van klant en inschatten welke verschillende mensen met applicatie werken
- goed samenwerken met collega’s en klanten