Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Bouw zelf websites en apps

 

Het bedenken en programmeren van software of websites, dat is wat je kunt leren als Software developer.

 

Als software developer programmeer je, maak je websites en applicaties en zorg je ervoor dat deze goed (blijven) werken. Je bent dus veel met computers bezig, je lost problemen op en maakt een product voor je klant. Natuurlijk komt hier ook een stuk communicatie, analyseren en adviseren bij kijken. Je zorgt ervoor dat je de vraag van je klant duidelijk hebt en hem op de hoogte houdt van je werk.
 
Tijdens de mbo opleiding voor software developer maak je producten, maar ben je dus niet de hele dag aan het gamen. Wat voor producten maak je dan? Denk aan:

  • websites, zoals een webshop van Bol.com;
  • apps voor op je telefoon;
  • desktop applicaties, zoals Spotify;
  • embedded software: het aansturen van hardware, zoals in televisies.

Software developer opleiding: van fouten leer je

Programmeren leer je ook door fouten te maken waar je dan zelf weer een oplossing voor vindt. Soms denk je misschien dat je het niet kunt, maar juist doorzetten en verbeteren zijn belangrijk als software developer.

 

Het leuke is dat je op school al praktijkervaring opdoet. Je werkt namelijk op school in een “leertuin”. Hier komen (interne) klanten met vragen en problemen. Aan jou de taak om dat op te pakken en op te lossen. Natuurlijk onder begeleiding van onze docenten. Samenwerken is hierin heel belangrijk.

 

“Goede sfeer, fijne docenten”

Bij Summa ICT heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je mag veel dingen zelf uitzoeken en oppakken. Heb je hulp nodig, dan is er altijd een docent in de buurt. Onze studenten zeggen zelf: “Goede sfeer en fijne docenten, maar ook samen serieus aan het werk om goed te worden in ons vak.” Ontmoet ze (en vraag het ze zelf) tijdens een van de open dagen of meeloopdagen.

 

Wat word je?  

Na je opleiding software developer kun je doorstuderen naar het hbo of aan het werk. Bij bedrijven in vrijwel alle sectoren, zowel nationaal als internationaal, wordt software ontwikkeld. Met je diploma kun je aan de slag bij klein-, midden-  en grootbedrijf, profit en non-profit organisaties, (commerciële) bedrijven en (semi-)overheden.