Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat word je?

Software developer is een nieuwe opleiding. De opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je niet meer volgen bij het Summa College. Bij heel veel verschillende bedrijven en instellingen, zowel nationaal als internationaal, in vrijwel alle sectoren wordt software ontwikkeld. Met je diploma kun je aan de slag bij klein-, midden- en grootbedrijf, profit en non-profit organisaties, (commerciële) bedrijven en (semi-)overheden.

 

 

Hoe ziet je opleiding eruit?
Het eerste twee jaren jaar volg je voornamelijk lessen op school. Je krijgt theorielessen en praktische schoolopdrachten. De laatste twee jaren maak je steeds meer opdrachten gericht op de beroepspraktijk.

 

Als blijkt dat je goed presteert, is er de mogelijkheid om sommige delen van de opleiding in kortere tijd te doorlopen. Na het succesvol doorlopen van zo’n ‘versnellingsperiode’ kun je eventueel een sprong maken naar een hoger leerjaar waardoor de totale studieduur kan worden verkort.

 

 

Jouw studie: Software developer (bol)
Als software developer kun je je bezighouden met gamedevelopment, back-end en/of webdevelopment, of software-development in een medische of andere specialistische wereld. Ook is app-ontwikkeling mogelijk voor diverse (mobile) devices.

 

Door robotica, Internet-of-Things en smart technology kom je als software developer steeds meer in aanraking met elektrotechniek. Ook hier besteden we op school aandacht aan. Ook leer je over software voor dienstverlenende bedrijven, waarbij algoritmes, netwerktechnologie en datastructuren een steeds grotere rol spelen. Omdat het werkveld zo divers is, word je de eerste twee jaren breed opgeleid. In leerjaar drie en vier ga je je verder specialiseren.

 

Meestal werk je samen met je collega’s in een (multidisciplinair) ontwikkelteam. Samen bouwen jullie aan de toekomst!

Software developer is een nieuwe opleiding. De opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je niet meer volgen bij het Summa College.