Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Doetinchem
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Vind jij het interessant om computerprogramma’s, (web-) applicaties of apps voor bedrijven en thuisgebruik te ontwikkelen en vind je het leuk een computer precies te laten doen wat jij wil? Dan is de opleiding Software development iets voor jou! Een applicatie is een computer programma dat bedoeld is om een taak uit te voeren voor eindgebruikers. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt om een productielijn in een fabriek te laten bedienen. De nieuwste technologie op het gebied van softwareaansturing is domotica en IoT (Internet of Things): het op afstand bedienen van apparaten in huis. Hierbij staat interactiviteit en gebruiksgemak voorop en dat mag jij als software developer gaan ontwerpen en programmeren. Je kunt aan de slag bij bedrijven die software ontwikkelen, zoals Software bureau’s, IT-bedrijven, banken, industriële bedrijven, webdesign bureau’s en logistieke bedrijven

 

Als Software developer maak je niet alleen applicaties, je zorgt er ook voor dat bestaande programma´s blijven werken en up-to-date zijn. Je luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever. Daarna maak je een ontwerp en vervolgens werk je dit ontwerp technisch uit zodat de applicatie of website gebouwd kan worden. Dit bouwen (programmeren), doe je soms alleen, maar ook vaak in teamverband. Daarom is het belangrijk dat je de werkzaamheden goed plant en zorgt voor afstemming zodat het product voldoet aan de wensen van de klant. Naast goede technische kennis van verschillende programmeertalen zorg je ook dat je programma volgens moderne programmeerstructuren gebouwd is en je programma moet veilig zijn voor aanvallen van hackers. Door de snelle ontwikkelingen in het vakgebied ben je in staat nieuwe programmeertalen eigen te maken en samen te werken met collega’s uit eigen en andere vakgebieden.

 

Deze opleiding past bij jou als je geïnteresseerd bent in computers en nieuwe media. Daarnaast ben je communicatief vaardig, kritisch, creatief en heb je een flexibele instelling. Je bent stressbestendig en precies, hebt doorzettingsvermogen en verliest de wensen van de klant nooit uit het oog. Je vindt het geen probleem om lang achter een computer te zitten.