Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Zwolle
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil jij websites, databases, webapplicaties en apps maken? Kies dan voor de opleiding Software Developer!

Ben jij creatief en wil je naast programmeren graag leren hoe je games, VR-omgevingen en 3D-visualisaties maakt en bestuurt? Kies dan voor de specialisatie Creative Developer!

 

Als Software Developer / Creative Developer zet je je oplossingsvermogen in om technische en creatieve oplossingen voor software te bedenken, ontwikkelen en integreren. Dit doe je nooit alleen, maar samen met gebruikers en collega’s.

 

 

Tijdens de opleiding

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met het ontwerpen en schrijven van software in verschillende programmeertalen. Ook leer je hoe je databases opzet, hoe je applicaties test en hoe je deze installeert en implementeert in bestaande systemen.

 

Deze opleiding bestaat uit 4 fasen:
- Basisjaar; gericht op basisvaardigheden ICT / softwareontwikkeling.
- Projecten; binnen een projectgroep werk je aan opdrachten, waarbij je individueel wordt beoordeeld op jouw bijdrage.
- Stage; je loopt twee keer een half jaar stage, eventueel in het buitenland.
- Eindexamen; binnen een projectgroep werk je aan een product waarbij je aantoont benodigde competenties onder de knie te hebben.

 

 

Na de opleiding

Na het behalen van het diploma kun je doorstromen naar een (technische) hbo-opleiding. Na succesvolle afronding van de opleiding kun je aan het werk bij (internationaal werkende) ICT-bedrijven, ICT-afdelingen en allerlei soorten bedrijven die websites, apps en software nodig hebben of games en VR/AR-omgevingen maken.