Zoekwoorden:
Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden, Online
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
elk moment
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Word beveiliger in 1 jaar!

Wil je het erkende diploma ‘MBO Beveiliger niveau 2’ al in 1 jaar halen? En wil jij aan de slag als beveiliger, bijvoorbeeld bij de overheid of op Schiphol? Dan is dit jouw kans! Met deze opleiding word je opgeleid tot beveiliger. Je leert alles wat er bij het beveiligen van winkels, bedrijven en terreinen komt kijken. Als beveiliger zorg jij ervoor dat mensen zich veilig voelen en dat niemand de regels overtreedt. Gevaarlijke situaties probeer je te voorkomen en je grijpt in als dat nodig is. Uitdagend en dankbaar werk dus! Enthousiast? Lees snel verder en kom alles te weten over de MBO Beveiliger opleiding.

 

Inclusief 2 praktijkdagen

Tijdens deze opleiding heb je 2 praktijkdagen: de stagebijeenkomst en de praktijkdag algemene vakken. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Beveiliger 2 goed te doorlopen. Lees meer over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

 

Keuzedelen

Als onderdeel van deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kiest zelf welke keuzedelen jij volgt. Hiermee onderscheid jij je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Bekijk de studiegids voor meer informatie.

 

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Beveiliger 2, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

 

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding MBO Beveiliger 2 kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding bijna kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

 

Je hebt nog 13 dagen om je STAP-inschrijving voor 1 mei te regelen.

 

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

 

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de mbo-opleiding Beveiliger op niveau 2 dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

  • mbo niveau 1
  • vmbo (K, G, T of basis)
  • diploma lbo, vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
  • overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar
  • certificaat Beveiliging B
Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

 

Met vrijstellingen studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

 

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de mbo Beveiliger opleiding en duurt 530 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

 

Stageplaats

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een particuliere- of bedrijfsbeveiligingsorganisatie. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkveld? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

 

Legitimatiebewijs voor de aspirant-beveiliger

Om stage te kunnen lopen tijdens de beveiligingsopleiding heb je een legitimatiebewijs voor de aspirant-beveiliger nodig. Dit legitimatiebewijs toont onder andere aan dat je door de screening van de politieregio bent gekomen.

 

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

 

Examen

Examens

De opleiding Beveiliger bevat theoretische examens en daarnaast examens die je na afronding van de stage aflegt: de Proeven van Bekwaamheid. De examens leg je af bij NTI en bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

  • De examens van het NTI MBO-college worden digitaal op locatie afgenomen. Bekijk ook de uitgebreide uitleg onder Examenkosten.
  • De examens van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) leg je af op locatie bij de SVPB. De totale kosten hiervoor liggen rond de €370,-. Prijswijzigingen worden landelijk bepaald door de SVPB. Deze examenkosten betaal je voordat je de examens aflegt bij de SVPB en komen dus bovenop de maandelijkse examenkosten van NTI.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Bekijk alle examenlocaties.

 

Examenkosten

De examenkosten van NTI worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 45,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. De examenkosten van de externe examens van SVPB zijn hier niet bij inbegrepen.

 

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.