Zoekwoorden:
Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
The Hague
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jij bewaakt, beveiligt, observeert, signaleert, alarmeert en rapporteert.

 

Als beveiliger heb je een afwisselende baan en zorg je ervoor dat alles veilig blijft. Dat doe je bijvoorbeeld door je ronde te lopen langs de plekken die jij moet beveiligen, zoals een kantoor, winkel of evenement. Of je beveiligt personen. Ook pak je dingen zoals overlast en vervuiling aan. Soms moet je mensen aanspreken op hun gedrag.

Op de plekken die jij moet beveiligen, kijk je of er geen rare dingen gebeuren. Soms is er al iets gebeurd en dan probeer je samen met je collega’s de schade te beperken. Bijvoorbeeld bij een brand, een inbraak of geweld. Soms werk je ook achter een balie. Dan ontvang je bezoekers. Je laat ze binnen en wijst ze de weg.

 

Je bent geschikt voor het beroep als beveiliger als je van actie houdt en je goed in de omgang bent met mensen. Jij gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg!

 

Tijdens je opleiding ga je vijf dagen in de week naar school en je loopt stage. Je werkt aan je persoonlijke vorming en is er veel aandacht voor samenwerken, beroepshouding en motivatie. Daarnaast werk je aan je lichamelijke conditie. De projecten en de stage bij ons leerbedrijf Beveiliging of bij een particulier beveiligingsbedrijf geven je een goed beeld van het werken in de beveiligingsbranche en de ordehandhaving. De projecten vinden bijvoorbeeld plaats bij:

 • ADO Den Haag
 • De Delftse markt
 • Politie Haaglanden

Onderwerpen die tijdens je opleiding aan bod komen zijn:

 • Surveillances en controles
 • Optreden bij incidenten en calamiteiten
 • Aanhouden van verdachten
 • Service en hulp bieden

 

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

 

Wij bieden de volgende keuzedelen aan (onder voorbehoud van wijzigingen):

Waar kun je werken?

Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je bij ieder beveiligingsbedrijf in Nederland solliciteren. Naar gelang de aard van het bedrijf kun je dan gaan werken op verschillende locaties, zoals winkels, banken, vliegvelden en (sport)evenementen.

 

 

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

 • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg

 

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik op stage ga?

 • Je mag geen strafblad hebben
 • je moet tenminste 8 jaar achtereen woonachtig in Nederland zijn

 

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen. Je kunt bij ons ook verkorte opleidingen volgen.

 

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld €1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

 

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, moet je zelf betalen. Ook zijn er nog kosten voor boeken, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Hierover krijg je meer informatie tijdens de voorlichtingen en intake.

 

Welke eigenschappen heb ik nodig?

 • Jij hebt een dienstverlenende instelling
 • Jij hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je straalt overwicht uit
 • Jij bent zelfstandig, representatief en evenwichtig
 • Jij bent sociaal vaardig
 • Jij bent flexibel en jij kunt goed samenwerken