Zoekwoorden:
Security, incident coordination
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Je toekomstig beroep
Als coördinator havenoperaties werk je bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven. Binnen deze bedrijven wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week gewerkt. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Het zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk lossen is je belangrijkste doel. Je bent medeverantwoordelijk voor het gebruik van grote en kostbare werktuigen. Naast deze operationele taken ben je ook bezig om de administratie op orde te houden. Deze opleiding bereidt je optimaal voor op een baan in de dynamische haven.


Je opleiding en vakkenpakket
De opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school. Tijdens je opleiding leer je op school zaken zoals terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met klanten leer je op school Engels en Duits. Tijdens je opleiding krijg je les in de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie en recht, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en loopbaan en burgerschap.


Waar kun je aan de slag?
Met het diploma Coördinator havenoperaties op zak kun je aan de slag bij een op- of overslagbedrijf zoals een bulkbedrijf, een container- verslagbedrijf, een Ro-Ro bedrijf of een stukgoedbedrijf.


Onderwijs- en examenregeling
In de OER Coördinator havenoperaties ’17-’18 vind je meer informatie over de opleiding en toetsing/examinering. In het deelnemersstatuut staan de regels, rechten en plichten waarmee je te maken hebt als je een opleiding volgt bij het STC mbo college. Dit statuut hoort bij de onderwijsovereenkomst die je tekent voor je met een opleiding begint.


Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
– Schoolkosten bbl coördinator havenoperaties


Na je opleiding
Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil je verder leren? Denk dan eens aan een hbo-opleiding van de Rotterdam Mainport Institute.


Opleidingsniveau: mbo niveau 4
Leerwegen: bbl (mbo)
Duur: 3 jaar
Mbo college: mbo college Havens
Branche: Havens
Locatie(s): Waalhaven Z.Z. 16 - Rotterdam
Opleidingseisen: diploma Gevorderd medewerker havenoperaties

 

Waalhaven Z.z. 16
3088 HH Rotterdam
Telefoon: 010 - 42 90 266
E-mail: mbohavens@stc-r.nl