Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/08/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Vanaf dag één loop je in een uniform. Zo kun je wennen aan de manier waarop 'de burger' naar je kijkt en je aanspreekt als je straks als handhaver toezicht en veiligheid (HTV’er) aan het werk bent. Want dan spoor jij strafbare feiten op!

 

Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan en fit zijn. Als iemand de regels overtreedt, spreek jij hem of haar aan en schrijf je eventueel een boete uit. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en discipline zijn belangrijk in dit beroep. Je volgt klassikale lessen als staatsrecht, mentale kracht en communicatie, maar werkt ook samen aan projecten. Je leert om mensenkennis te ontwikkelen en lichaamstaal te lezen. 

Stage loop je bijvoorbeeld bij stadstoezicht. Je surveilleert dan in de binnenstad van Eindhoven. Om dit te kunnen doen, solliciteer je zelf naar een stageplaats bij een bedrijf waar de school mee samenwerkt. 

 

Wat word je?

Als handhaver toezicht en veiligheid kun je aan de slag als toezichthouder of handhaver binnen een gemeente, waterschap of instelling als de FIOD. Je hebt mbo niveau 3-diploma behaald, maar ook het BOA-certificaat (buitengewoon opsporingsambtenaar) en de HTV-certificaten (wettelijke kaders 1 & 2 en praktijkexamen). Daardoor kun je ook doorstromen naar de Politie of de Koninklijke Marechaussee.

 

Hoe ziet je opleiding eruit?

Tijdens deze bol-opleiding loop je in totaal 10 weken stage per schooljaar. Ook heb je 2 BOA-themaweken.

Daarnaast zijn er 28 lesweken op school.

 

Studiekosten

Het wettelijk vastgestelde lesgeld bedraagt 1.168 euro per jaar.

 

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli de kosten van de leermiddelen bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

 

Keuzedelen

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld Drank- en Horecawet, Digitale vaardigheden of Arbo, Kwaliteitszorg en Hulpverlening. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. 

 

Uitleg beperkt aantal plaatsen

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

 
Welke vooropleiding heb je nodig?

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo basisberoepsopleiding niveau 2.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.