Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat word je?

Als handhaver toezicht en veiligheid kun je aan de slag als toezichthouder of handhaver binnen een gemeente, waterschap of instelling als de FIOD. Je hebt mbo niveau 3-diploma behaald, maar ook het BOA-certificaat (buitengewoon opsporingsambtenaar) en de HTV-certificaten (wettelijke kaders 1 & 2 en praktijkexamen). Daardoor kun je ook doorstromen naar de Politie of de Koninklijke Marechaussee.

 

Jouw studie: Handhaver toezicht en veiligheid (HTV) (bol)

Vanaf dag één loop je in een uniform. Zo kun je wennen aan de manier waarop 'de burger' naar je kijkt en je aanspreekt als je straks als handhaver toezicht en veiligheid (HTV’er) aan het werk bent. Want dan spoor jij strafbare feiten op!

Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan en fit zijn. Als iemand de regels overtreedt, spreek jij hem of haar aan en schrijf je eventueel een boete uit. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en discipline zijn belangrijk in dit beroep.

Je volgt klassikale lessen als staatsrecht, mentale kracht en communicatie, maar werkt ook samen aan projecten. Je leert om mensenkennis te ontwikkelen en lichaamstaal te lezen. 

 

Stage loop je bijvoorbeeld bij stadstoezicht. Je surveilleert dan in de binnenstad van Eindhoven. Om dit te kunnen doen, solliciteer je zelf naar een stageplaats bij een bedrijf waar de school mee samenwerkt.