Zoekwoorden:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amersfoort
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Kun je goed met mensen omgaan en wil je je inzetten voor de veiligheid van anderen? Zie en hoor je alles om je heen en mis je daardoor niets? Misschien is de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) dan iets voor jou! Je laat je je niet verrassen door wat er gebeurt en dat is wel nodig in de publieke veiligheid. Je wordt namelijk buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Tijdens de opleiding kun je o.a. kiezen voor het keuzedeel Politie of handhaver Openbaar Vervoer. Daarmee kun je na de opleiding HTV doorstromen naar de Politieacademie of naar NS.

 

 

Dit is jouw toekomst
Als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) zorg je ervoor dat bewoners zich veilig voelen en dat het netjes blijft op straat. Je spreekt mensen aan die iets vernielen, of die afval op straat gooien. Je geeft het goede voorbeeld en je gedraagt je zoals het hoort.

 

Je controleert ook of mensen de juiste vergunning hebben, zoals bijvoorbeeld een visvergunning. Soms mag je mensen ook een boete geven. Dan verzamel je bewijs en stel je vragen aan verdachten en getuigen. Als je het niet alleen aankunt, schakel je op tijd hulp in, bijvoorbeeld van de politie. Je werkt met veel mensen samen. Denk aan de politie, mensen van de gemeente en hulpverleners. Je kent de wijk waar je werkt heel goed, daarom praat je mee bij wijkprojecten die over veiligheid gaan.

 

Je kunt terecht in verschillende banen. Bijvoorbeeld bij een gemeente als Handhaver Toezicht en Veiligheid. Misschien werk je liever bij een bank of een ander bedrijf, want veiligheid is overal nodig. Of je gaat werken in het openbaar vervoer als handhaver in de metro of als conducteur in de trein. En als je wilt, kun je na de opleiding verder leren bij de Politieacademie.

 

 

Zo ziet jouw opleiding eruit
Bij deze opleiding ga je leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Op school krijg je theorie en praktijkles. Je doet projecten waarbij je de theorie direct kunt gebruiken in de praktijk. Je loopt per jaar tussen de 180 en 300 uur stage. Dan werk je mee met organisaties die handhaven. Met al die ervaring vind je makkelijker een baan. De opleiding duurt twee tot drie jaar, afhankelijk van het gekozen keuzedeel. Als je je diploma haalt, ben je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Wij werken samen met het Veiligheidscollege van ROC Midden-Nederland in Nieuwegein.