Zoekwoorden:
Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam Zuidoost
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Is dit beroep iets voor jou?

Werk jij graag mee aan de veiligheid op straat? Dan is de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid (HTV) iets voor jou! Je hebt een afwisselende baan waarbij je veel buiten bent. Je loopt in een uniform en je helpt mensen op straat, in woonwijken of in het park. Zie je een overtreding, dan grijp je in. Ook controleer je vergunningen. In sommige situaties mag je ook een boete uitdelen. Je neemt daarmee ook werk uit handen van de politie. 
 
Droom jij van een baan bij de politie? Op MBO College Zuidoost word je drie jaar lang begeleid, getraind en gescreend door de politie. Je hebt gegarandeerd een baan als je door de keuring komt.
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid (HTV) is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 3. Je zit ongeveer 70% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op. Een vast onderdeel van deze opleiding is het examen voor het BOA-certificaat.

Tijdens de opleiding doe je op verschillende momenten werkervaring op door stage te lopen bij de Handhaving in en rondom Amsterdam. Je hebt onregelmatige werktijden. Het kan voorkomen dat je ‘s avonds of in het weekend werkt. Geen dag is hetzelfde.
 

Predictive Profiling

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen die je helpen je kennis te verbreden. Bij het keuzedeel Predictive Profiling leer je een methode die verder gaat dan alleen het spotten van afwijkend gedrag. Je leert om mogelijke (criminele en terroristische) dreigingen al in de voorbereidingsfase te signaleren en te stoppen. Door gebruik te maken van slimme en klantvriendelijke interventietechnieken weet jij straks conflicten te voorkomen.

 

Persoonlijke begeleiding

Elke student op het ROC van Amsterdam krijgt een loopbaanbegeleider. Je loopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt voor alles wat je nodig hebt tijdens je studie.

De studiecoach is ook degene die je doorverwijst als je extra of gespecialiseerde begeleiding nodig hebt. Zo is er een pluscoach die je helpt om je studie vlotter te laten verlopen als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt met leren of plannen. Er is een zorgcoördinator die je helpt als je persoonlijke problemen hebt.

Het Loopbaan Expertisecentrum kan je helpen als je twijfelt of je wel de juiste opleiding hebt gekozen of alles wilt weten over doorstuderen.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • In actie komen bij incidenten en noodgevallen
 • Eerste hulp verlenen (EHBO)
 • Aanhouden van verdachte personen
 • Mensen informeren en de weg wijzen
 • Uitvoeren van administratie die bij je werk hoort
 • Looptraining, krachttraining en zelfverdediging
 • Sociale vaardigheden, spreek- en gespreksvaardigheden (NL en Engels)
 • Schrijven van een proces-verbaal
 • Algemeen juridische lessen (wat mag je en wat kan je?)
 • Afwijkend gedrag herkennen
 • Reageren op afwijkend gedrag

Waar kun je gaan werken?

Bij de gemeente, als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Bij de politie, na een vervolgopleiding aan de politieacademie. Bij de NS of andere vervoersbedrijven. Bij de douane, de brandweer en Staatsbosbeheer.