Zoekwoorden:
Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Nijmegen
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als Handhaver Toezicht en Veiligheid ben je betrouwbaar, stressbestendig en contactueel sterk. Je draagt bij aan de veiligheid van mensen in de openbare ruimte en bent het visitekaartje van je werkgever, wat meestal een gemeente is. Jouw aanwezigheid houdt anderen af van sociaal hinderlijk gedrag en kleine criminaliteit. Bij ongevallen verleen je eerste hulp en schakel je hulpdiensten in. Je surveilleert in uniform op straat en bent bevoegd om processen-verbaal op te maken voor veel feiten.

 

Inhoud van deze opleiding

De opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid krijgt vorm in nauwe samenwerking met de afdelingen Handhaving en Toezicht (Bureau Toezicht) van diverse gemeenten. Op school krijg je les over wet- en regelgeving. Daarnaast train je je fysieke, communicatieve en sociale vaardigheden. Een onderdeel van je opleiding is de BOA-opleiding, de opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

 

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

 

Stage

Je loopt stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een afdeling Handhaving en Toezicht (Bureau Toezicht) van een gemeente en bij het openbaar vervoer. Je wordt begeleid door een ervaren praktijkopleider. Hiervoor loop je mee met een praktijkopleider van het stagebedrijf. Je bent dus veel op straat en in contact met mensen.

 

Na de opleiding

Na je opleiding kun je aan het werk. Bijvoorbeeld bij een afdeling Handhaving en Toezicht van een gemeente (Bureau Toezicht.)

Je kunt je ook via de reguliere weg aanmelden voor de intake van de Politie-academie als je 18 jaar bent.

  

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2020.

 

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Ben je VO-leerling? 

 Lees meer op Aanmelden en Intake

 

Ben je géén VO-leerling? 

Dan voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan op Aanmelden en Intake.

 

 

Meld jezelf zo snel mogelijk aan 

De eerste 50 studenten die zich aanmelden, kunnen starten. Wil je heel graag deze studie volgen? Zorg dan dat je: 

  • aan alle toelatingseisen voldoet; 
  • je zo snel mogelijk aanmeldt.  

 

Voor de zekerheid: schrijf je ook in bij een andere studie 

Zorg dat je je ook altijd inschrijft voor een andere studie die goed bij je past. Zo voorkom je dat je niet kunt gaan studeren. 

 

Meer informatie

Onze ervaring is dat stagebedrijven voor deze opleiding de leeftijdseis van minimaal 17,5 jaar (op 1 augustus) stellenWe hebben een beperkt aantal stageplaatsen voor studenten die jonger zijn. Verder heb je de Nederlandse nationaliteit. Ben je gemotiveerd en kun je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

 

Verklaring Omtrent Gedrag 

Tijdens je studie ga je stagelopen. Bij sommige stageplekken is een recente Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Houd er rekening mee dat het aanvragen tijd kost. Minimaal 4, maximaal 8 weken. Heb je geen strafbare feiten gepleegd? Dan beslist het Ministerie dat je het binnen 4 weken krijgt. Ben je wel in aanraking geweest met Justitie? Dan nemen ze binnen 8 weken een beslissing. 

 

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen. De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld. Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

 

 

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 444,00
Kleding en materialen € 150,00
Overig € 0,00
Totaal € 594,00