Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market, Security Domain, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat word je?
Als Expert IT ben je verantwoordelijk voor alles wat met ICT te maken heeft. Je kunt terechtkomen in een bedrijf waarvoor jij de ICT verzorgt, maar ook bij een dienstverlener die de ICT voor andere bedrijven verzorgt. Niet alleen weet je alles over verschillende soorten hard- en software en complete netwerken, je weet ook hoe een complete IT-afdeling werkt. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen, of je kunt doorstromen naar vervolgopleidingen op hbo-niveau in de IT-sector.

 

 

Jouw studie: Expert IT (bol)
Computers, mobiele telefoons en IoT-apparaten, zoals camera’s en drones, hebben geen geheimen voor jou. Als Expert IT zorg jij dat ICT-omgevingen goed worden beheerd, ingericht en gebruikt. Dit kan zowel binnen een bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook online in de cloud. Je zorgt ervoor dat storingen worden opgelost door de reparatie zelf uit te voeren of door te zetten naar andere specialisten. Ook zorg je dat je op de hoogte bent van de laatste beveiligingstechnieken en help je samen met je collega’s het netwerk te beveiligen. Daarnaast zorg je, door programmeren, voor automatisering van verschillende processen.

 

Je weet alles over de gehele ICT-omgeving van een organisatie. Jij neemt de beslissingen en je weet jouw collega’s instructies te geven en te motiveren. Zelf werk je ook vaak met gebruikers, daarom zijn communicatieve en sociale vaardigheden noodzakelijk.

 

Problemen zijn er om op te lossen en je zorgt dat alle middelen optimaal worden ingezet. Pas als de afdeling draait als een perfect ingericht netwerk ben jij tevreden. Je zorgt er daarom voor dat je met je technische kennis en enthousiasme een voorbeeld bent voor anderen.

 

Expert IT is een nieuwe opleiding. De opleiding ICT-beheerder kun je niet meer volgen bij het Summa College.