Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market, Security Domain, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Computers, telefoons en netwerken hebben geen geheimen voor jou. Als ICT-beheerder zorg jij bijvoorbeeld dat een netwerk goed wordt aangelegd, ingericht en gebruikt.

 

Je bent meestal de baas van de afdeling: jij neemt de beslissingen en je weet jouw medewerkers te instrueren en te motiveren. Zelf werk je ook vaak met gebruikers, daarom zijn communicatieve en sociale vaardigheden absoluut noodzakelijk. Je geeft leiding, instructies en advies. Problemen zijn er om op te lossen en je zorgt dat alle medewerkers optimaal worden ingezet. Pas als de afdeling draait als een perfect ingericht netwerk ben jij tevreden. Je zorgt er daarom voor dat je met je technische kennis en enthousiasme een voorbeeld bent voor anderen. 

 

Wat word je?

Als ICT-beheerder ben als leidinggevende verantwoordelijk voor alles wat met ICT te maken heeft. Niet alleen weet je alles over verschillende soorten hard- en software en complete netwerken, je weet ook hoe een complete ICT-afdeling werkt. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Of je kunt doorstromen naar vervolgopleidingen op hbo-niveau in de ICT-sector, vaak in een verkort studietraject.

 

Hoe ziet je opleiding eruit?

 

 • 1e leerjaar
  • lessen op school
 • 2e leerjaar
  • 20 weken stage en 20 weken school
 • 3e leerjaar
  • 20 weken school en 20 weken stage

 

Studiekosten

Het wettelijk vastgestelde lesgeld bedraagt 1.168 euro per jaar.

 

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli de kosten van alle onderwijsbenodigdheden bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

 

Keuzedelen

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.

 

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft ’m bestempeld als opleiding met grote kans op een baan in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

 

Welke vooropleiding heb je nodig?

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo vakopleiding niveau 3. 

Heb je een diploma Medewerker beheer ICT, dan kun je eventueel de opleiding versneld volgen. Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie of Techniek in je pakket hebt gehad. Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.