Zoekwoorden:
Cyber, Security, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben jij het liefst dag en nacht bezig met het testen en verbeteren van computersystemen? Dan is de opleiding Expert IT Systems and Devices (voorheen ICT-beheerder) echt iets voor jou. Je leert nieuwe systemen te ontwerpen, technische problemen op te lossen en storingen te verhelpen.

 

Opleiding

Tijdens deze opleiding leer je informatie- en mediasystemen te ontwerpen, installeren en beheren. Ook het onderhouden en beheren van bestaande systemen komt aan bod. Beveiliging is een van de grootste aandachtspunten in de ICT, dus daar leer je alles over. We besteden volop aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, zodat jij helemaal klaar bent voor het echte werk. Natuurlijk krijg je ook vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

 

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

De praktijk

Als Expert IT Systems and Devices werk je bij een automatiseringsbedrijf of op de ICT-afdeling van een bedrijf. Je houdt je bezig met het beheren van informatie- en mediasystemen. Je installeert software, beheert servers en weet hoe je storingen oplost of, liever nog, voorkomt. Kennis van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied is daarbij superbelangrijk, dus je blijft op de hoogte door blogs, webinars en vakliteratuur. Je werkt binnen projecten vaak samen met netwerkbeheerders of applicatieontwikkelaars en adviseert daarnaast klanten en collega’s over allerhande ICT-zaken.