Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Almelo
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

wat doe je in dit beroep?
Je werkt op een ICT-afdeling en bent verantwoordelijk voor het beheer en het gebruik van netwerken, computers, printers, telefoons en andere apparatuur. Jij kiest de computers en de andere apparaten die het bedrijf aanschaft. Want jij weet precies welke nieuwe producten er zijn en je bepaalt of ze geschikt zijn voor het bedrijf. Ook zorg je dat de bijbehorende documentatie (handleidingen, licenties, enzovoort) goed bewaard worden. Jij geeft security advies, verbetert de security van systemen en reageert op cybersecurity aanvallen. Ook kun je werken met databases, waarbij programmeerervaring een grote rol speelt. Je werkt vaak samen met collega’s in projecten, maar ook zelfstandig. Soms moet je lang doorwerken.

 

 

past dit beroep bij jou?
Je kunt heel goed met mensen omgaan en bent dienstverlenend: de vraag van de klant staat centraal. Natuurlijk ben je ook technisch, weet je veel van ICT en kun je je goed concentreren. Je kunt tegen werkstress (deadlines, budget) en je spreekt en schrijft prima Nederlands.

 

 

lessen en stages
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Op school doe je praktijkopdrachten en je loopt stage. Zo leer je hoe het echt in het werk gaat. Je leert ook samenwerken en je krijgt algemene vakken. Minimaal 35% van je opleiding loop je stage (Beroepspraktijkvorming, BPV) bij een erkend leerbedrijf.