Zoekwoorden:
Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Geldermalsen
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

WAT HOUDT JE BEROEP IN?

Je werk als ICT-beheerder bestaat uit vier kerntaken. In de eerste plaats inventariseer je de informatiebehoefte binnen een afdeling of organisatie. Je stelt technische ontwerpen op, maakt planningen en maakt een plan van aanpak voor het ontwerp van een informatiesysteem of servicedesk. Ten tweede ben je verantwoordelijk voor de implementatie en het testen van nieuwe informatiesystemen. Je derde kerntaak is het beheren van informatiesystemen zodat ze storingsvrij blijven werken. Tenslotte maak je een servicedesk bedrijfsklaar aan de hand van een ontwerp. Verder coördineer je en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van de servicedesk.

 

JE OPLEIDING IN HET KORT

Je werkt aan beroeps- en competentiegerichte taken en projecten. Je opleiding duurt drie jaar. Gedurende de opleding loop je twee keer een half jaar stage (BPV). Je sluit de opleiding af door middel van vier examenprojecten. BOL: Je volgt lessen op school en loopt stage bij een erkend leerbedrijf/instelling.

 

WAT HEB JE IN JE MARS?

Je bent stressbestendig en kunt leiding geven aan een team van ICT-medewerkers. Ook kijk je vooruit en je wil je op ICT-gebied continue blijven ontwikkelen. Je kunt collega’s en leidinggevenden goed adviseren.

 

NA JE DIPLOMA

Je kunt gaan werken of doorstromen naar het hbo.

 

TOELATINGSVOORWAARDEN

• Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (met wiskunde): er wordt een capaciteitentest afgenomen;
• Diploma vmbo theoretische of gemengde leerweg (met wiskunde);
• Overgangsbewijs naar havo of vwo 4 (met voldoendes voor Nederlands, Engels en liefst wiskunde);
• (oud) Diploma mavo of vbo op C-niveau (met Nederlands, Engels en wiskunde);
• Diploma medewerker beheer ICT, niveau 3.