Zoekwoorden:
Urban
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
Associate degree (EQF 5)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Werken aan omgevingskwaliteit
Ga jij straks werken met de nieuwe Omgevingswet? Zowel het bedrijfsleven als de overheid zit te springen om professionals die vanuit beleidskaders kunnen samenwerken aan een gezonde en duurzame leefomgeving. In de tweejarige associate degree Omgevingskunde leer je het nationale omgevingsbeleid te vertalen naar procedures en producten op de werkvloer waarmee de leefomgeving beschermd en benut wordt. Je combineert kennis van de Omgevingswet met kennis van de fysieke leefomgeving en je gaat daarbij samen met betrokken partijen op zoek naar een gezamenlijk belang. Kortom: deze opleiding focust zich op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor deze nieuwe manier van samenwerken, zodat jij straks je plek kunt innemen in het werkveld.

 

Deze associate degree is een combinatie van werken en studeren. Je hebt op vrijdag les, afwisselend op locatie of online. Tijdens het eerste deel van je studie werk je vanuit de Omgevingswet aan een aantal thema’s zoals groene of stedelijke leefomgeving en de duurzame energietransitie. Daarnaast werk je aan je vaardigheden samenwerken en communiceren binnen projecten.

 

 

Baankansen

Als je de smaak van het studeren te pakken hebt, kun je na je ad alsnog de volledige hbo-opleiding Milieukunde afmaken in twee studiejaren. Je moet o.a. een aantal algemeen verplichte en keuzemodulen volgen en je minor en afstudeeropdracht doen. Met je associate degree Omgevingskunde maak je goede kans een aantrekkelijke baan te vinden. Mogelijke beroepen zijn:

- Omgevingsmanager
- Junior omgevingskundig adviseur
- Projectcoördinator Omgevingswet
- Junior QHSE-manager
- Beleidsmedewerker kwaliteit van de omgeving
- Projectmedewerker duurzame leefomgeving
- Junior projectleider duurzame energie
- Vergunningverlener
- Coördinator Toezicht
- Handhaver