Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Deventer
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Legal, insurance & HR services specialist / Mbo recht iets voor jou?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws: dat ben jij! Want als er een discussie ontstaat wil jij de ins en outs weten om een goede mening te vormen en deze te delen. Je ziet het als een uitdaging om een casus als een puzzel op te lossen en op zoek te gaan naar de oplossing die (nog net) binnen de wet valt. Ook deins jij niet terug voor een discussie over normen en waarden.

 

Als student mbo recht nemen we je mee door verschillende rechtsgebieden en kijken we naar de koppeling met de maatschappij. Burgerlijk recht, strafrecht, Europees recht, personen- en familierecht en nog veel meer. Ben jij nauwkeurig en maatschappelijk betrokken? Nice to meet you!

 

*Lucky you! Tijdens deze opleiding volg je bepaalde vakken samen met studenten van de opleiding HR-specialist. Dat is fijn voor de uitbreiding van je vriendengroep én je leert veel van elkaars specialisme.

 

De opleiding Legal, insurance & HR services specialist / Mbo recht

Deze BOL-opleiding is een driejarige niveau 4 opleiding. Je doet kennis op over de ins en outs van verschillende rechtsgebieden zoals burgerlijk recht en strafrecht (en nog veel meer). We leren je om mensgericht te werken en ook om bij problemen snel naar oplossingen te zoeken.


Wet- en regelgeving is een basis in deze opleiding, zodat jij hierna de juiste kennis hebt om organisaties of mensen verder te helpen. Daarnaast leer je ook aspecten van HRM en doe je kennis op over (juridische) aspecten van schade- en zorgverzekeringen.

 

Na je opleiding

Met dit diploma in je pocket kun je direct aan het werk als bijvoorbeeld:

  • Juridisch specialist
  • Medewerker Schadeclaims
  • Medewerker Schadeverzekeringen
  • Medewerker Bankzaken

Je kunt komen te werken bij de overheid (denk bijv. aan de rechtbank), commercieel bedrijf, gemeente, advocatenkantoor, banken, verzekeraars, assurantietussenpersonen en hypotheekverstrekkers.

 

Na het behalen van deze opleiding kun je ook doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld:

  • Hbo recht
  • Social juridisch dienstverlening
  • Management, economie en recht