Zoekwoorden:
Legal
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga je leren?

We nemen je tijdens de opleiding van Legal, Insurance en HR Services Specialist mee in de wereld van regels, wetten en bedrijfsprocessen. Je leert procedures bewaken, dossiers verwerken en klanten en collega’s aanspreken wanneer dat nodig is.

 

Je volgt straks lessen over burgerlijk recht, procesrecht, familierecht en belastingrecht. Zo weet jij straks precies hoe je anderen helpt, wanneer zij vragen hebben over regels, wetten en procedures. Ook trainen we jouw sociale en communicatieve talenten, zodat jij aan het einde van de opleiding alles op de juiste manier weet over te brengen. Andere vaardigheden waar we aan werken zijn: onderzoeken en proactief te werk gaan. Zo ben jij straks assertief genoeg om de klant op mogelijkheden en onmogelijkheden te wijzen.

Daarnaast leer je opvallende zaken signaleren en weet je precies wanneer je het management hierop moet attenderen. Valt je iets op? Dan maak je hier in een handomdraai mooie rapportages van. Dit doe je aan de hand van tabellen en grafieken. Hoe je dat doet? Je leert het bij ons met praktijkgerichte opdrachten. Verder ontwikkelen we jouw cijfermatige inzicht en leer je meer over administratie. De opleidingen staan dicht bij de praktijk, waardoor jij na het behalen van je diploma precies weet hoe het werkt!

 

Toegestane vooropleidingen

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

In de praktijk

Na de driejarige BOL-opleiding stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk! Je werkt bij overheidsinstelling of commerciële organisatie. Waar je ook terecht komt, jij weet je altijd op de juiste manier aan te passen! Dagelijks werk je met interne en externe klanten en bereid je adviezen voor in opdracht van je collega, leidinggevende of opdrachtgever. Je bent op de hoogte HR-processen en weet de juiste adviezen te geven over de CAO.

 

Al met al ben jij een echte verbinder. Je houdt altijd rekening met beide partijen, met het belang van de organisatie in je achterhoofd. Je weet klanten op de juiste manier te informeren over procedures, regels en wetten. Dat je daarbij creatief mag zijn, maakt je werk extra leuk. Uiteraard blijf je altijd goudeerlijk. Heeft iemand binnen de organisatie een vraag over HR of Legal? Dan ben jij de eerste waar ze aan denken!

FaLang translation system by Faboba