Zoekwoorden:
Law, ICT administration
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
's-Hertogenbosch
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga ik leren?

Je leert hoe je ondersteunende taken uitvoert in een juridisch-administratieve werkomgeving. Gedurende de opleiding komen kennisvakken over verschillende rechtsgebieden en HR-processen aan bod, maar leer je ook diverse vaardigheden zoals klantcontact, interne en externe communicatie, werken met procedures en regelgeving, werken met vertrouwelijke informatie en het werken met juridische standaarddocumenten. Je wordt intensief begeleid en er is individuele aandacht voor je persoonlijke en brede ontwikkeling. 

 

Tijdens de opleiding spelen vaardigheden als samenwerken, communiceren, kritisch denken, creativiteit, probleemoplossend vermogen, zelfregulering, mediawijsheid, ondernemendheid en sociale en culture vaardigheden een belangrijke rol. Zo ben je straks beter voorbereid op jouw toekomst, in het bedrijfsleven of een vervolgopleiding. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kiest voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

 

Wat kan ik worden? 

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen verschillende sectoren of branches. Denk bijvoorbeeld aan een advocatenkantoor, notaris, bewindvoerder, overheidsinstantie of een bank of verzekeringsbedrijf. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit in een juridisch-administratieve omgeving. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een organisatie met een human resource management (HRM) afdeling.

 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie en/of maatschappijleer
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

 

Wat doe ik tijdens de stage? 

In leerjaar twee en drie loop je een halfjaar stage. Wat je op school hebt geleerd breng je in de praktijk en je oefent met algemene werknemersvaardigheden. Tijdens de stage ontdek je wat het beste bij jou past.

 

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf. 

 

Welke vervolgopleiding kan ik doen? 

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

 

Hoe meld ik me aan?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, inlevert of toont:
     o paspoort
     o identiteitsbewijs
     o rijbewijs
     o verblijfsvergunning
 • Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Als je bent ingeschreven ontvang je een bevestiging met je onderwijsovereenkomst.
  Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.