Zoekwoorden:
Law, ICT administration
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
's-Hertogenbosch
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga ik leren?

De wereld waarin we leven is dynamisch. De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razend snel. Je werkt aan verdieping en verbreding van je kennis en vaardigheden op het vakgebied. Je wordt voorbereid om te gaan werken in een uitdagende functie of door te studeren op het hbo.

 

Je krijgt algemene vakken zoals; Nederlands, Engels, rekenvaardigheid en loopbaan en burgerschap. Daarnaast heb je beroepsgerichte vakken zoals; arbeidsrecht, belastingrecht, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, bestuursrecht, strafrecht etc. In projecten werk je aan de kerntaken en werkprocessen die je in je stage gaat uitvoeren. In deze projecten wordt de praktijk dus nagebootst. Je wordt intensief begeleid en er is individuele aandacht voor je persoonlijke en brede ontwikkeling.

 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

 

Wat kan ik worden?

Je houdt ervan om precies te werken en mensen te informeren? Via deze opleiding kun je dan het volgende worden:

 

Juridisch-administratief dienstverlener
Je doet ondersteunend werk op juridisch-administratief gebied. Je bent actief bij een gemeente of een rechtbank, het Openbaar Ministerie of de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Je kunt ook een baan vinden bij een notaris, een deurwaarders- of advocatenkantoor, een rechtsbijstandsverzekeraar of een bewindvoerderskantoor.

 

Medewerker human resource management (HRM)
Als medewerker HRM houd je je bezig met personeelsaangelegenheden. Bij sommige organisaties is ook een salarisadministratie een onderdeel van de afdeling HRM. Je kunt werkzaam zijn binnen elke organisatie met een afdeling HRM bij bijvoorbeeld overheids-, profit- en non-profitorganisaties.