Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Hilversum
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/02/2022
Studielast:
1680 uur
Duur:
18 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Met de opleiding MBO Allround medewerker IT Systems and Devices niveau 3 wordt u op erkend MBO-niveau opgeleid. Wat u leert, kunt u direct toepassen in uw werk. Zo heeft u al voordeel van de opleiding voordat u uw diploma heeft. U wordt hierbij geholpen door de praktijkgerichte benadering van de opleiding en onze docenten. De docenten leren u alles over het oplossen van storingen, hard- en softwarebeheer en het continu verbeteren van de service. Wanneer u geen relevante werkomgeving heeft, dan kan het Stage Instituut van NCOI u helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende opleiding Allround medewerker IT Systems and Devices niveau 3 van NCOI behaalt u een officieel erkend diploma dat maatgevend is in de branche. 

 


Officieel erkend
NCOI heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie MBO College voor meer informatie.

 

 

Wat doet een allround medewerker IT?
Als (aankomend) allround medewerker IT houd je je onder meer bezig met de volgende zaken:

- Instructies opschrijven en mondeling toelichten
- Gebruiksklaar maken van systemen, applicaties en apparatuur
- Repareren en vervangen van systemen en apparatuur
- Verwerken van incidentmeldingen
- Oplossen van incidenten
- Je werkt zelfstandig of in een team. Je kunt gaan werken bij een ICT-dienstverlenend bedrijf of op de ICT-afdeling van een bedrijf.

 

 

Doel en opzet
Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met je opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met je doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van je werkplek en de keuzedelen waaruit je kunt kiezen. Tijdens de opleiding volg je het begeleidingsprogramma. Hierin wordt de begeleiding, beroepspraktijkvorming (stage) en examinering uitgelegd. Daarnaast krijg je een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving van NCOI, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

 

De opleiding is voor een belangrijk deel gekoppeld aan de praktijk. Je loopt stage waarbij je het vak in de praktijk leert. Ook volg je modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten met veel voorbeelden uit de praktijk. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Dat maakt de lessen erg leuk en zorgt dat de leerstof heel herkenbaar wordt uitgelegd. Ook kun je ervoor kiezen om (delen van) de opleiding online te volgen.

 

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding uitstekend kunt combineren met je werk en privé. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor MBO. Hierdoor werk je heel doelgericht aan het programma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.