Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Zwolle
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Computers, servers, netwerken, apps. Denk jij bij deze woorden aan jouw toekomst? Dan is Allround Medewerker IT Systems and Devices jouw opleiding! Want hiermee leer jij alles over het inrichten en onderhouden van computers en devices, servers en systemen, netwerken en cloud-omgevingen. Helemaal jouw ding? Meld je snel aan!

 

Over deze opleiding

Met deze opleiding leer je hoe ICT-netwerken werken en hoe je ze aanlegt. Je leert hoe je hardware (desktops, monitors en telefoons) aansluit en onderhoudt. Ook de beveiliging van netwerken hoort bij de opleiding. Verder weet je straks alles over back-up strategieën, cloudmanagement, infrastructuur en programma’s.

Bij deze BOL-opleiding kun je 1x per jaar starten in de klassikale variant of 4x per jaar in de individuele variant.

 

Stages

In het tweede en derde leerjaar is er een stage van 20 werkweken. Je kunt zowel in binnen- als buitenland stage lopen bij een ICT-bedrijf of een ICT-afdeling van een bedrijf.
 

Kosten

 • Lesgeld (vanaf 18 jaar) €1.239,- per leerjaar
 • Boeken en andere leermiddelen (voor het eerste leerjaar) ca. € 500
 • Laptop (zelf aanschaffen)

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Je kunt kiezen uit:
 • Klantcontact en Verkoop
 • Ondernemend gedrag
 • Digitale vaardigheden

Toelatingseisen niveau 3

 • Je hebt al een van deze diploma’s: vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
 • Je hebt een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.
 • Of je bezit een mbo-diploma niveau 2.

Verklaring omtrent Gedrag
Tijdens deze opleiding kun je bij bedrijven stage gaan lopen waar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig is. Met dit document bewijs je dat je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd. Een bewijs van goed gedrag dus.

Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.

Aanvullende opdrachten intake
Wanneer je je inschrijft voor een opleiding, wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. We vragen je om hiervoor twee opdrachten voor te bereiden en mee te nemen. Het gaat daarbij om de volgende opdrachten:
 • Opdracht 1: een basis ICT-opdracht. Dit is een opdracht waarmee je kennis maakt met het beroep. Zo ervaar je gelijk a.d.h.v. deze opdracht of het beroep bij jou past.
 • Opdracht 2: maak een vlog. In de vlog vertel je waarom jij voor deze ICT-opleiding kiest en waarom deze opleiding bij jou past.
Tijdens de intake ga je onder andere aan de slag met een ICT-opdracht en een vragenlijst. In de vragenlijst kijken we hoe het ervoor staat met jouw analytisch en logisch denkvermogen. Ook voeren we een gesprek. Al deze activiteiten geven jou en ons een beeld van de competenties waarover jij beschikt. Op basis hiervan geven we je een advies over welke ICT-opleiding het beste bij jou past. Deelname aan deze intakeactiviteiten is verplicht.