Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als Medewerker Beheer ICT ben je vaak werkzaam bij op de ICT-afdeling van bedrijven. Jij zorgt ervoor dat het netwerk en de computers binnen het bedrijf goed werken. Je kunt storingen opsporen en verhelpen, je beheert en controleert de regels die gelden voor toegang tot de systemen. Kortom, je weet alles van computers en netwerken. Daarnaast zijn communicatieve en sociale vaardigheden belangrijk. Je moet goed kunnen samenwerken en het leuk vinden om mensen te helpen. Je doet je werk onder leiding van een ICT-Beheerder. Je kunt aan deze opleiding beginnen na het behalen van niveau 2; of vanuit niveau 4 als gebleken is dat een opleiding op niveau 3 beter bij je past dan op niveau 4. In de loop van de opleiding ga je voor een langere periode de praktijk in. De opleiding is opgebouwd uit kerntaken.

 

Een greep uit je vakkenpakket: installeren en inrichten van hard- en software, het beheren van hard- en software en het ondersteunen van gebruikers. Tijdens de opleiding wordt samengewerkt met andere studenten aan ICT-projecten. De opleiding duurt drie jaar. Een deel daarvan bestaat uit stage: twintig weken in het tweede jaar en een groot deel van het derde jaar.

 

Vooropleidingseisen:

mbo-diploma niveau 2. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de
kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. In beide gevallen geldt dat je eerst een versneld traject volgt op niveau 2.
 
Na deze opleiding kun je gaan werken binnen een ICT-bedrijf of op de ICT-afdeling van een bedrijf. Je kunt ook doorstromen naar verschillende opleidingen op niveau 4, zoals ICT-beheerder of netwerkbeheerder.