Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

In het kort

Help jij als allround medewerker IT systems and devices bedrijven straks met hun hard- en software? Tijdens de opleiding allround medewerker IT systems and devices leer jij alles over de verschillende soorten software. En je adviseert je klanten over hun netwerken en systemen. Zo word jij de expert die bedrijfsmedewerkers traint in het gebruik van hun ICT.

 

Is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices iets voor jou?

De allround medewerker IT systems and devices bedenkt onder leiding van de ICT-expert ICT-oplossingen voor bedrijven. Dat gaat over hard- en software, maar ook over netwerken en systemen. Welke programma’s zijn geschikt voor een organisatie? En hoe beveilig je de systemen? Dit zijn vragen die jij als allround medewerker IT systems and devices weet te beantwoorden.

 

Wat voor type ben je?

Je vindt het leuk om bedrijven te adviseren over hun informatie- en communicatiesysteem. Ook help jij de medewerkers graag bij het installeren. Je onderhoudt de netwerken en je krijgt een kick als een test met software slaagt.

 

Wat leer je tijdens de opleiding

Ondersteunen van gebruikers, beheren van de infrastructuur, adviseren over en onderhouden van applicaties. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

 

Na je opleiding

 

Hier kun je gaan werken

Na je studie kun je als medewerker beheer ICT onder andere aan de slag bij:

  • ICT-dienstverlenende bedrijven
  • Bedrijven in de media
  • Bedrijven met een ICT- en media-afdeling.

Doorstuderen? Dat doe je zo

Studeer je na je diploma Allround medewerker IT systems and devices liever nog even door? Kijk dan eens naar de opleiding expert IT systems and devices of software developer op niveau 4. En daarna eventueel een hbo-studie in informatica of webdesign.

 

Leerwegen

Volg je de bol-opleiding? Dan loop je meerdere keren stage tijdens je studie. Als je voor de bbl-opleiding kiest, werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf. Je gaat dan één dag naar school.