Zoekwoorden:
Cyber, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Ede
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Iets voor jou?

Jij bent altijd met computers en netwerken bezig. Je helpt graag mensen op een klantgerichte en proactieve manier en durft kritisch te zijn. Je kunt goed samenwerken, werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen en kunt goed omgaan met tijdsdruk.

 

 

De opleiding

Jij leert allerlei hard- en softwarepakketten installeren en beheren. Je wordt getraind in het aanleggen van bekabeling en leert computergebruikers deskundig ondersteunen. Je krijgt een breed beeld van het vakgebied en ontwikkelt een scherp oog waarmee je mogelijke problemen snel signaleert. Dankzij de kennis die je opdoet van apparatuur en programmatuur, netwerken en bekabeling kun jij precies inschatten wanneer je de ICT-beheerder of netwerkbeheerder moet inschakelen. Er wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan jouw communicatieve vaardigheden.

 

 

Jouw carrière
Vrijwel elk bedrijf of instelling heeft een ICT- of automatiseringsafdeling. Jouw werkterrein is daardoor heel breed. Jij wordt bijvoorbeeld het directe aanspreekpunt van een helpdesk. Ook ben je druk met onderhoud, beheer en veiligheid van netwerken en computers. Vanwege de snel veranderende technologie, ben je niet alleen op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen, maar ook die uit het verleden. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de capaciteit en de beschikbaarheid van een netwerk. Aan jou de taak om hier mee om te gaan. Met het diploma kun jij ook aan de slag in een gespecialiseerde computerwinkel of bij een computerleverancier waar je klanten professioneel advies geeft. Ook kun je als thuismonteur bij diverse telecomaanbieders aan de slag.