Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben je benieuwd naar ICT ontwikkelingen en wil je weten hoe computers en applicaties werken? Als student ICT ben je geïnteresseerd in de toepassing van computers en mobiele telefoons. Zowel thuis als op je werkplek. Je werkt bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling of bij ICT-bedrijven. Je werkt dus mogelijk later voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT.

 

Meer over de opleiding

In je opleiding leer je de gebruikers van computerapparatuur te ondersteunen. Je leert meldingen af te handelen en je geeft gebruikers van IT-apparatuur goede instructies en adviseert gebruikers waar nodig. Je leert om computer netwerken te beheren en te installeren. Je geeft advies over  het gebruik van applicaties en je installeert en configureert applicaties.

Je ondersteunt gebruikers van IT door het installeren en beheren van gebruikersdevices. Hiervoor gebruik je je kennis van Windows OS en Linux. Je leert te werken volgens vaste procedures, Natuurlijk kan je ook een pc asembleren. Je leert zelfstandig je werk en je dag plannen. Naast de technische kennis en vaardigheden over het afhandelen van meldingen en het toepassen van de geldende regel- en wetgeving, heb je zicht op je eigen functioneren als allround medewerker IT systems and devices.

 

Tijdens de opleiding leer je samenwerken, waarbij gespreks- en omgangstechnieken geoefend moeten worden.

De kerntaken van je opleiding zijn:

- Ondersteunen gebruikers
- Beheren van de infrastructuur
- Beheren applicaties

 

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

 

Deze technische opleiding wordt ook aangeboden met het keuzedeel Defensie bij de VeVa (Veiligheid en vakmanschap) op de Hoogvliet Veiligheids Academie. Het is dezelfde technische opleiding als de reguliere opleiding. Door het volgen van het keuzedeel Defensie via de VeVa heb je een gegarandeerde stageplaats en bereid de opleiding je voor op een carrière bij Defensie.

 

Wat kan ik hiermee worden?

De allround medewerker IT systems and devices installeert en configureert hardware en devices en legt netwerken aan. Daar houd jij je in de eerste plaats bezig:  het assembleren, installeren en configureren van systemen. Je installeert, onderhoudt en beheert hard- en software. Ook de aanleg van de bekabeling hoort erbij. De allround medewerker IT systems and devices zorgt ervoor dat de IT infrastructuur en de devices goed werken en eventuele storingen lost hij op. Ook ondersteun je gebruikers bij het werken met de hardware en devices. Je hebt veel technische kennis en een servicegerichte instelling. Ook het testen, beheren en beveiligen van de diverse onderdelen van het systeem behoren tot je taken.

 

De allround medewerker IT systems and devices werkt veel zelfstandig, maar ook met collega’s. Van studenten voor deze opleiding verwachten we dat je nieuwsgierig bent en creatief. Je ondersteunt bij de helpdesk de gebruikers van IT-systemen. Je bent klantvriendelijk. Je kunt gaan werken bij een IT-bedrijf of een IT-dienstverlener.

 

Wil je meer informatie over deze opleiding, zoals toelatingseisen, aanmeldprocedure, en opleidingskosten, klik dan hier.