Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben je benieuwd naar ICT ontwikkelingen en wil je weten hoe computers en applicaties werken? Als student ICT ben je geïnteresseerd in de toepassing van computers en mobiele telefoons. Zowel thuis als op je werkplek. Je werkt bij organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling of bij ICT-bedrijven. Je werkt dus mogelijk later voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT.

 

Meer over de opleiding

In je opleiding leer je de gebruikers van computerapparatuur te ondersteunen. Je leert meldingen af te handelen en je geeft gebruikers van IT-apparatuur goede instructies en adviseert gebruikers waar nodig.


Je leert om computer netwerken te beheren en te installeren. Je geeft advies over  het gebruik van applicaties en je installeert en configureert applicaties.

Je ondersteunt gebruikers van IT door het installeren en beheren van gebruikersdevices. Hiervoor gebruik je je kennis van Windows OS en Linux. Je leert te werken volgens vaste procedures, Natuurlijk kan je ook een pc asembleren. Je leert zelfstandig je werk en je dag plannen. Naast de technische kennis en vaardigheden over het afhandelen van meldingen en het toepassen van de geldende regel- en wetgeving, heb je zicht op je eigen functioneren als allround medewerker IT systems and devices.

Tijdens de opleiding leer je samenwerken, waarbij gespreks- en omgangstechnieken geoefend moeten worden.

 

De kerntaken van je opleiding zijn:

  • Ondersteunen gebruikers
  • Beheren van de infrastructuur
  • Beheren applicaties

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

 

Deze technische opleiding wordt ook aangeboden met het keuzedeel Defensie bij de VeVa (Veiligheid en vakmanschap) op de Veiligheidsacademie (Campus Hoogvliet). Het is dezelfde technische opleiding als de reguliere opleiding. Door het volgen van het keuzedeel Defensie via de VeVa heb je een gegarandeerde stageplaats en bereid de opleiding je voor op een carrière bij Defensie.