Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga je leren?
Bij de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices leer je moderne IT-systemen beheren, zoals netwerken, computers, telefoons en slimme apparaten in het Internet of Things (IoT). Je leert ook hoe je IT-problemen herkent, nauwkeurig registreert en oplost. Hiervoor gebruiken we in de opleiding state-of-the-art software die ook in het bedrijfsleven gebruikt wordt. Schrijf je in voor deze opleiding! Leer alles over hardware en software voor jouw toekomstige beroep!

 

Je leert hoe computers en netwerken werken zodat jij ze kunt installeren, configureren en als er problemen [mee] zijn, je deze kunt oplossen. Je krijgt hiervoor lessen en trainingen, gecombineerd met praktijkopdrachten. In verschillende praktijkopdrachten ontwikkel je kennis en vaardigheden om kleine en grote netwerken in te richten, zodat iedere medewerker veilig gebruik kan maken van internet en andere moderne voorzieningen die goed beveiligd zijn.

 

Medewerkers willen met hun eigen telefoon op het wifi-netwerk om bij bedrijfsapplicaties te kunnen. Als gasten gebruik maken van het wifi-netwerk, zorg jij ervoor dat ze niet op het bedrijfsnetwerk komen. Netwerkbeveiliging (Security) is een belangrijk onderdeel van de opleiding. IT-toepassingen worden steeds complexer en geen bedrijf kan meer functioneren zonder een betrouwbaar netwerk. Dat betekent dat je de nieuwste ontwikkelingen volgt en daarover ook in de klas met de docenten discussieert. Zo krijg je up-to-date kennis over onderwerpen die minstens zo belangrijk zijn als de examenstof. Daarom is dit echt een opleiding van de toekomst! Elk bedrijf heeft namelijk wel een IT-er nodig. Deze opleiding is heel praktijkgericht. Dat betekent vooral veel dóén. En je docenten begeleiden je daar goed bij. In het tweede en derde jaar loop je telkens 20 weken stage.

 

 

Over jou
- Je ontwerpt software
- Je test de programmatuur
- Je werkt in een ontwikkelteam
- Je presenteert het opgeleverde werk
- Je geeft verbetervoorstellen

 

 

In de praktijk
Je volgt de BOL of BBL-variant van deze opleiding en sluit deze succesvol af. Behaal jij goede resultaten? Dan kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding op mboRijnland. Je kunt ook direct het werkveld in. Je werkt dan als allround medewerker IT op de IT-afdeling van een bedrijf, op de afdeling automatisering van een onderneming of bij een IT-dienstverlenend bedrijf. Je lost problemen zelfstandig op en koppelt altijd terug aan jouw leidinggevende.

 

Als allround medewerker IT systems and devices ben je betrokken bij de ontwikkeling van veel nieuwe technologieën. Je werkt samen met professionals uit verschillende richtingen. Zoals de logistiek, motorvoertuigtechniek of gezondheidszorg. Je houdt je bezig met het ontwerpen, installeren en configureren van systemen. Je installeert, onderhoudt en beheert hard- en software. Zoals computers, telefoons, maar ook het draadloos verzenden van documenten naar de printers. Je ondersteunt de gebruikers van de IT systems en devices bij het gebruik. Dat betekent dat wanneer iemand een storing ervaart, zij daarvoor contact opnemen met jou. Jij geeft dan mondelinge instructies over hoe zij dit kunnen oplossen. Lukt het niet, dan ga je erop af of stuur je een monteur. Je schrijft ook handleidingen om dit soort situaties snel op te kunnen lossen. Wat je hebt gedaan, rapporteer je aan je direct leidinggevende. Dat is meestal de systeem- of netwerkbeheerder binnen het bedrijf waar je werkt.