Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jij bent een redder in nood
Programma’s die vastlopen, schermen die op zwart gaan en internet dat eruit ligt. Jij knippert niet zo snel met je ogen als dat gebeurt. Als Medewerker beheer ICT sta jij kalm mensen (telefonisch) te woord. Je luistert naar hen, stelt aanvullende vragen en gaat gestructureerd op zoek naar de oorzaak. Je onderzoekt nauwkeurig diverse mogelijkheden en komt - onder tijdsdruk- met een oplossing.

 

Jij begrijpt namelijk dat je collega’s afhankelijk zijn van deze online systemen om hun werk te doen. En dus zet je alles op alles om hen te helpen. Ook door hen duidelijke instructies te geven, nieuwe programmatuur te installeren en onderhouden of mee te helpen met de bekabeling van een netwerk infrastructuur. Jij bent creatief en flexibel en voelt je thuis in multidisciplinaire teams. Jij bent gewoon een sterke teamplayer met actuele kennis van ICT.

 

 

Opleidingsinformatie

ICT is een breed vakgebied en dus kun jij straks bij veel verschillende organisaties aan de slag. Tijdens deze opleiding volg je onder andere het vak basis netwerkbeheer en hard- en software met aandacht voor het installeren en onderhouden van hardware, software en verbindingen, het behandelen van incidentmeldingen en het ondersteunen van gebruikers. Je krijgt ook een aantal avo (algemeen vormend onderwijs)-vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en je gaat natuurlijk op stage om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze opleiding biedt je kortom de brede basis die je straks alle mogelijkheden biedt in het werkveld.

 

 

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding ICT beheerder of Netwerk- en Mediabeheerder (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Kies je om direct te gaan werken na je opleiding, dan werk je in het bedrijfsleven voornamelijk in het midden- en kleinbedrijf op een helpdesk of een servicedesk. Je kan echter ook werken bij bedrijven die netwerk infrastructuren aanleggen en/of onderhouden.