Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Helmond
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

HET BEROEP
Als medewerker ict werk je binnen de ict afdeling van een bedrijf of bij een dienstverlenend bedrijf. Je legt netwerkbekabeling aan en controleert installaties. Je vindt het leuk om met computers te werken. Voor het installeren van hardware en software draai jij je hand niet om. Je hebt een belangrijke taak: je lost computerproblemen snel op en zorgt dat iedereen kan doorwerken. Omdat er regelmatig nieuwe ontwikkelingen en modellen zijn houd jij je kennis up-to-date.

 

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je hard- en software installeert en onderhoudt en hoe je eerstelijnsondersteuning biedt. Ook voer je regelmatig opdrachten uit die te maken hebben met situaties uit de praktijk. Je leert daarin hoe je de problemen benoemt en oplossingen formuleert. Docenten en begeleiders ondersteunen jou waar je dat nodig hebt.


Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar. We raden je aan om door te studeren. Met een opleiding op niveau 3 heb je meer kans op een leuke baan.

 

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
- Hardware theorie en praktijk
- Software theorie en praktijk
- Storing zoeken
- Netwerken
- Gebruikersondersteuning/servicedesk
- Elektrotechniek
- Office
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Loopbaan en burgerschap

 

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

 

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je aan het eind van de opleiding op stage. Je doet die stage bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

 

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
- Je werkt graag met computers
- Je lost graag computerproblemen op
- Je kunt goed met mensen omgaan
- Je kunt organiseren en bent nauwkeurig
- Je bent flexibel

 

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebt of het diploma Entree.

 

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Doorstuderen is slim. Je vergroot je kans op een baan. Na deze opleiding kun je kiezen voor een vervolgopleiding op niveau drie, zoals Medewerker beheer ict. We helpen je graag om versneld door te stromen.

 

 

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.