Zoekwoorden:
ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben jij helemaal weg van computers, smartphones, tablets? Vind jij het leuk om systemen uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten? Met een diploma Medewerker ICT support kun je bij verschillende bedrijven terecht. Je komt te werken in scholen, ziekenhuizen, gemeentes, internet bedrijven, detailhandel, bij defensie, politie of banken.

 

Meer over de opleiding

In de beroepsopleiding Medewerker ICT support leer je hoe je software en hardware installeert en onderhoudt. Problemen en storingen heb je snel gevonden en verholpen. Niet iedereen weet zo veel van computers als jij. Je leert dus ook hoe je dingen duidelijk en vriendelijk uitlegt aan mensen die er minder verstand van hebben.

 

Tijdens deze opleiding krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

 

Deze technische opleiding wordt ook aangeboden met het keuzedeel Defensie bij de VeVa (Veiligheid en vakmanschap) op de Hoogvliet Veiligheids Academie. Het is dezelfde technische opleiding als de reguliere opleiding. Door het volgen van het keuzedeel Defensie via de VeVa heb je een gegarandeerde stageplaats en bereid de opleiding je voor op een carrière bij Defensie.

 

Wat kan ik hiermee worden?

Als medewerker ICT installeer en onderhoud je systemen. Je past ze aan en haalt ze uit elkaar. Ook installeer en onderhoud je hard- en software, besturingssystemen en standaard applicaties. Verder leg je bekabeling en bedrading aan. Je ondersteunt medewerkers bij het oplossen van ICT-problemen.

 

Als medewerker ICT support krijg je te maken met klanten en opdrachtgevers. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent en dat je graag problemen onderzoekt om vervolgens een oplossing te vinden. Je werkt zelfstandig en je komt vlot in actie tegenover de opdrachtgever of klant. Verder ben je nauwkeurig en precies, ben je creatief, klantgericht en neem je initiatief. Je voert alle werkzaamheden in opdracht uit en houdt zich strikt aan de geldende regels, instructies en procedures. Wanneer iets afwijkt van de opdracht, overleg je direct met jouw leidinggevende

 

In de ICT is volop werk en je hebt veel carrièrekansen. Je kunt na deze opleiding aan de slag bij een ICT-dienstverlener of op de ICT-afdeling van een bedrijf.

 

Voor meer informatie over deze opleiding zoals toelatingseisen, aanmeldprocedure, en opleidingskosten, klik hier.