Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Schagen
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

In het kort

De medewerker ICT support werkt bij of voor bedrijven waar gewerkt wordt met ICT. Dit maakt dat de werkomgeving heel breed is. Hij kan werkzaam zijn bij klein-, midden- en grootbedrijf, profit- en nonprofitorganisaties, (commerciële) bedrijven en (semi-)overheden. Afhankelijk van de omvang en/of inrichting van de organisatie zullen werkzaamheden waarbij de beginnend beroepsbeoefenaar de gebruiker ondersteunt veelal in een servicedeskomgeving plaatsvinden. De Medewerker ICT support voert alle werkzaamheden, die routinematig en standaard van aard zijn, in opdracht uit en houdt zich strikt aan de geldende regels, instructies en procedures. Wanneer iets afwijkt van de opdracht, overlegt hij direct met de leidinggevende.

 

Kerntaken en werkprocessen

Installeert en onderhoudt hardware, software en netwerk- en infrastructuuronderdelen

  • Installeert en onderhoudt software
  • Maakt devices gebruiksklaar
  • Monteert netwerk- en infrastructuuronderdelen

Handelt meldingen af

  • Lost meldingen op en escaleert meldingen
  • Neemt meldingen aan en registreert meldingen

Het ROC Kop van Noord-Holland mag zich officieel Microsoft School noemen en onderscheidt zich hierdoor van andere ROC’s.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer J. Marbus.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: jmarbus@rockopnh.nl.

 

Na de opleiding Medewerker ICT kun je aan de slag op een administratieve afdeling in het midden- en kleinbedrijf (MKB), als helpdeskmedewerker, in de computerzaak of de computerrecycling. Uiteraard kun je ook kiezen voor een vervolgopleiding op niveau 3: Medewerker beheer ICT. Als Medewerker beheer ICT voer je niet alleen standaardprocedures uit, maar bedenk je ook zelf oplossingen voor gesignaleerde problemen. Je bent verantwoordelijk voor de hard- en software van een bedrijf. Na deze opleiding kun je kiezen voor een vervolgopleiding op niveau 4.

 

Toelatingsvoorwaarden

 

Let op! Dit is een zogenoemde numerus-fixusopleiding. Het aantal beschikbare plekken is beperkt. Weet je zeker dat je deze opleiding wilt volgen, wacht dan niet te lang met inschrijven.

Je hebt een diploma vmbo bb.

 

Verplichte intakeactiviteiten

 

Er vindt een intakegesprek plaats op basis van het ingevulde intakeboekje.

 

*Het is mogelijk dat jouw stagebedrijf om een VOG (verklaring omtrent gedrag) vraagt. Dit kan per stagebedrijf verschillend zijn.
Een VOG kun je opvragen bij de gemeente en de kosten zijn voor eigen rekening (€41,35)