Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Vlissingen
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Jouw belangrijkste taken zijn het aanleggen van de benodigde bekabeling, het installeren en configureren van systemen en het ondersteunen van de gebruikers hiervan. Je lost de veelvoorkomende problemen voor hen op. Als medewerker ICT stel je je klantvriendelijk, klantgericht en flexibel op. Je kan goed samenwerken, overziet de consequenties van jouw handelen, je werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen, bent oplossingsgericht en kan goed omgaan met tijdsdruk. Kunnen werken volgens kwaliteitscriteria en procedures is essentieel voor de beroepsbeoefenaar. Ook ben je je er terdege van bewust dat je een voorbeeldfunctie hebt ten opzichte van de eindgebruikers en dat je je altijd dienstverlenend moet opstellen. Jouw veelvuldige contact met eindgebruikers (die een heel diverse achtergrond kunnen hebben) stelt bovendien hoge eisen aan jouw communicatievaardigheden voor wat betreft de Nederlandse, en in voorkomende gevallen ook de Engelse taal.

 

 

Opbouw

Deze opleiding is heel persoonlijk, flexibel en je bepaalt je eigen tempo tot op zekere hoogte. Je kunt versnellen en vertragen wanneer je persoonlijke ontwikkeling hierom vraagt. Dit gaat natuurlijk wel altijd in overleg met je persoonlijke coach, die je de hele opleiding begeleidt door je studieloopbaan. De opleiding is vormgegeven volgens de laatste trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs.

 

Er wordt gewerkt vanuit een hybride leeromgeving met authentieke (echte) opdrachten vanuit bedrijfsorganisaties. Middels authentieke opdrachten ga je ontwikkeling aantonen die aansluiten bij de kwalificatie die je volgt. Alle bewijslast wat je verzamelt tijdens de uitvoering van opdrachten, moet je bewaren in een portfolio. Als er geen authentieke opdrachten zijn en dat kan voorkomen, kun je altijd verder met opdrachten, projecten met een simulerend karakter. Daarnaast volg je workshops, instructie op aanbod. Je kunt workshops, instructie ook aanvragen als je daar behoefte aan hebt.

 

De kwalificatie kent drie fasen. Een oriënterende fase, ontwikkelfase A en een kwalificerende fase. Het beoordelen van de voortgang vindt plaats aan de hand van ‘bewijzen’ waarmee je jouw bekwaamheden aantoont. Per fase is vastgesteld welke bewijzen je moet aanleveren om de fase af te kunnen sluiten. Wanneer je het juiste niveau hebt aangetoond, kun je in de kwalificerende fase van de kwalificatie Medewerker ICT deelnemen aan examens.

 

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij het College voor Techniek en Design. Regionale bedrijven denken mee over zaken zoals de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt het College voor Techniek en Design voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs. 

 

Keuzedelen 2018/2019
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Digitale vaardigheden basis
 • Klantencontact en verkoop
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F
 • Engels B1/B2
 • Lean en creatief
 • Basis programmeren
 • Basis webdevelopment

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster). Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

 

 

Toelating

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

 • in het bezit te zijn van een vmbo-b diploma;
 • In het bezit zijn van een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding)

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • Dienstverlenende instelling
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Handigheid
 • Ordelijkheid

Na de opleiding

Na je niveau 2-opleiding kun je aan het werk als medewerker ICT, of kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding of onder bepaalde voorwaarden/afspraken kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding.