Zoekwoorden:
Training
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Utrecht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
16/09/2024
Studielast:
40 uur
Duur:
5 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Integer handelen komt in het gedrang

Bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft te maken (gehad) met sociale onveiligheid op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van de Discriminatie Arbeidsmonitor 2022 van de Nationale Vacaturebank. In 23 procent van de organisaties is het onduidelijk waar mensen terecht kunnen. Dit kan een gesloten werksfeer veroorzaken met risico op niet-integer handelen, verzuim en ontslag.

 

Pak de regie op jouw werkvloer

Sociale veiligheid is een noodzakelijke voorwaarde om effectief samen te werken. Om integriteitsschendingen en misstanden in jouw organisatie te voorkomen is jouw actuele kennis van cruciaal belang. Jouw organisatie moet voldoen aan de wettelijke en basisnormen integriteit, waaraan alle instanties zich moeten houden. Zorg dat je grip hebt op deze integriteitseisen met de sociale veiligheid van de werknemer in het achterhoofd.

 

Praktische handvatten voor integere werkcultuur

Tijdens de 5-daagse opleiding Sociale Veiligheid in de Organisatie leer je hoe je de sociale veiligheid in jouw organisatie aanpakt. In deze opleiding geven we je handvatten om zelf de praktische vertaling te maken naar het integriteitsbeleid van je eigen organisatie. Leer hoe je dit onderwerp aanpakt, verankert in de kernwaarden van je organisatie en hoe je deze bewaakt.

 

Na de opleiding Sociale Veiligheid in de Organisatie:

  • Stel je een actueel integriteitsbeleid op
  • Vergroot je de bewustwording van medewerkers en afdeling ten aanzien van sociale veiligheid
  • Herken je de frauderisico’s en zet je het onderzoek op
  • Adviseer je leidinggevende bij het omgaan met (vermeende) integriteitsschendingen.

Kortom: jouw organisatie voldoet aan de geldende integriteitsnormen!