Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Maastricht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De toekomst heeft rechten!

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.


De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

Wist je dat het eerste jaar van de opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht gelijk zijn? Je kunt dus na het eerste jaar nog switchen.

 

Interesse in deze opleiding? Tijdens een verdiepingsdag ervaar je hoe het is om één dag rechtenstudent te zijn. Je neemt deel aan een onderwijsgroep, zo maak je alvast kennis met het onderwijssysteem en de studiestof. De hele dag word je begeleid door ouderejaars studenten.

 

Tijdens de Meeloopdag ervaar je hoe het is om rechtenstudent te zijn. Dit betekent dat je een échte onderwijsgroep gaat observeren. Zo krijg je dus een goed beeld van hoe het Probleemgestuurd Onderwijs in de praktijk uitziet.