Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Tilburg
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als aankomend medewerker/onderofficier werk en leef je in een binnenlandse of buitenlandse militaire omgeving en taken uit op bijvoorbeeld kazernes, aan boord van een varende eenheid en/of in het (militaire) veld.  Je werkt met werk- en leeropdrachten in een schoolse omgeving ter voorbereiding op je loopbaan binnen defensie. Militairen worden over de gehele wereld ingezet, onder zeer uiteenlopende omstandigheden. Het uitvoeren van werkzaamheden kan plaatsvinden op land (in alle mogelijke terreinsoorten), op en vanaf zee, bij daglicht en bij duisternis, onder alle weersomstandigheden en onder primitieve omstandigheden. Je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voertaal is.

 

Tijdens de opleiding Veiligheid en Vakmanschap maak je kennis met Defensie en word je getraind als militair. Gedrag staat hierbij centraal. Je leert vaardigheden die een aankomend beroepsmilitair nodig heeft. Je legt zo de basis voor het vakmanschap dat nodig is voor je uiteindelijke functie binnen de krijgsmacht.
Als je start met je opleiding, begin je meteen met je vakrichting Grondoptreden.

Loop mee met een meeloopdag! Zo zie je wat de opleiding inhoudt en kun je een goede keuze maken.

 

Let op: deze opleiding kent aanvullende toelatingseisen.

 

Waar kun je gaan werken?

Je kunt solliciteren voor een militaire functie bij Defensie. Of je kunt doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

Welke richting je ook kiest, je krijgt afwisselend werk waarmee je een bijdrage levert aan de militaire veiligheid. Kijk voor meer informatie op www.veva.nl. 
 

Wat leer je?

Keuzedelen
Tijdens de opleiding krijg je verschillende vakken:
 • Militaire vakken
  Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden die iedere militair moet kunnen. Je krijgt bijvoorbeeld patrouillelessen, militaire EHBO en brandbestrijding.
 • Algemene vakken
  Dit zijn algemeen vormende lessen zoals rekenen, Nederlands, Engels, Loopbaan en Burgerschap.
 • Sportvakken
  Sport is een belangrijk onderdeel van VEVA. Je gaat hardlopen, zwemmen en fitnessen, maar neemt ook regelmatig de hindernisbaan en gaat marsen met een rugzak.
 • Keuzedelen
  • Arbo kwaliteitszorg en hulpverlening
  • sportspecialisatie
  • outdoor
  • weerbaarheid